Fire danske dokumentarer udtaget til Hot Docs-festivalen i Toronto

HOT DOCS. Fire danske dokumentarer er udtaget til én af verdens mest prominente dokumentar-filmfestivaler, Hot Docs i Toronto. ‘Englemord’ er udtaget til den internationale konkurrence, ’Daughter of Genghis’ og ’Ekko af kærlighed’ vises i det officielle program, mens Filmskole-afgangsfilmen ’Eternal Father’ er med i kortfilm-konkurrencen.

Der er flot dansk tilstedeværelse på årets Hot Docs-festival i Toronto, der finder sted 25. april til 5. maj.

I ‘Englemord’ vender filminstruktøren Patricia Bbaale Bandak tilbage til sit fødeland Uganda for at konfrontere sin mørke fortid 30 år efter at have mistet sin mor i en brutal forbrydelse. Gennem filmen forsøger Patricia at lære sin mor bedre at kende, men kulturforskelle og skyggen af det brutale mord hviler konstant over hendes søgen. Hendes mor beskrives som en helgen, men Patricia ønsker at vide, hvem hun var som menneske. ’Englemord’ er udtaget til den internationale konkurrence og er produceret af Victor Cunha for Monolit Film med støtte fra Filminstituttet.

’Daughter of Genghis’, instrueret af Christian Als, Kristoffer Poulsen og Knud Brix, følger den kvindelige, mongolske bandeleder Gerel Byamba gennem syv år. Byamba er leder af den mongolske organisation Gerel Khas, en ultranationalistisk gruppe udelukkende bestående af kvinder, der vil rense Mongoliet for korruption og kinesisk undertrykkelse og bringe nationen tilbage til den storhed, landet havde på Genghis Khans tid. ’Daughter of Genghis’ vises i Festival Favourites-sektionen og er produceret af Andreas Dalsgaard for Elk Film med støtte fra Filminstituttet. 

‘Ekko af Kærlighed’, der sidste år var udtaget til IDFA, handler om en gruppe danske mænd og kvinder over 80 år, der alle har mistet deres livsledsager, og filmen undersøger, hvordan de efterladte håndterer denne store hjertesorg. ’Ekko af Kærlighed’ er instrueret af Zara Zerny, og Maria Møller Kjeldgaard har produceret for Manna Film med støtte fra Filminstituttet. 

'Ekko af Kærlighed’ vises i Changing Face of Europe-programmet, som den fælles europæiske sammenslutning af filminstitutioner, European Film Promotion, står bag med støtte fra EU’s Creative Europe MEDIA-program. Under Hot Docs præsenterer Changing Face of Europe-programmet ni nye europæiske dokumentarfilm og deres instruktører – udvalgt af Hot Docs' programteam ud fra de European Film Promotion-indstillede film – som illustrerer og undersøger et nyt og moderne Europa fra et kulturelt, socialt, geopolitisk og økonomisk perspektiv.

Kontakt

Anne Marie Kürstein
Festivalkonsulent, dokumentar
Tlf. +45 4041 4697
kurstein@dfi.dk

I hovedkonkurrencen for kortfilm vises også ‘Eternal Father’, en intim og eksistentiel fortælling om hvordan en familie bliver påvirket af faderens beslutning om at fryse sin krop ned efter sin død. ‘Eternal Father’ er instruktør Ömer Samis afgangsfilm fra Den Danske Filmskole og var sidste år udtaget til IDFA.

File:HotDocs Logo.svg - Wikimedia Commons

Hot Docs Canadian International Documentary Festival, bedre kendt som Hot Docs, finder sted hvert år i Toronto, Canada. Hot Docs er Nordamerikas største dokumentarfilmfestival og regnes som en af de mest prominente af sin slags i verden.

Festivalen er en vigtig platform for dokumentarfilmskabere i forhold til det nordamerikanske marked og fungerer som mødested for den internationale dokumentar-branche.

Hot Docs blev grundlagt i 1993 af Documentary Organization of Canada. Sidste år vandt den danske dokumentar ’Bjergene’ af Christian Einshøj to priser på festivalen, heriblandt hovedprisen Best International Feature Documentary Award.