Fire film til Hot Docs

HOT DOCS. "Det han gjorde", "Naturens uorden", "Et hjem i verden" og "Moving Target" bliver vist på Nordamerikas største dokumentarfestival, Hot Docs i Toronto, der åbner torsdag den 28. april.

Fire danske film er udtaget til den canadiske Hot Docs, der er Nordamerikas største dokumentarfestival.

Jonas Poher Rasmussens jalousidrama "Det han gjorde" og Christian Sønderby Jepsens normalitetsundersøgelse "Naturens uorden" får begge nordamerikansk premiere i sideprogrammet Artscapes. Andreas Koefoeds flygtningebørneportræt "Et hjem i verden" får canadisk premiere i serien Command + Control.

Læs interview med Christian Sønderby Jepsen og Jacob Nossell: Vi er alle unormale  

Læs interview med Andreas Koefoed: At finde sig et hjem i verden

Se "Det han gjorde" på Filmcentralen 

Derudover har den skotske instruktør Mike Davis' bristisk-danske koproduktion "The Islands and the Whales" verdenspremiere i sektionen International Spectrum. Filmen, der handler om havforurening på Færøerne, er koproduceret af Henrik Underbjerg og Stefan Frost for Radiator Film.

Moving Target i kortfilmkonkurrence

Moving-Target
Foto: Bullitt Film

Tanja Wol Sørensens korte dokumentar "Moving Target" får verdenspremiere i festivalens kortfilmkonkurrence.

Filmen handler om Ruby, en midaldrende menneskerettighedsforkæmper i Colombia. Ruby er en travl, men ensom dame, der stædigt fortsætter sit arbejde på trods af, at hun i dag lever med væbnet beskyttelse og tilbringer størstedelen af sin dag på bagsædet af en pansret bil. Ruby har betalt en høj pris for at tale de civile ofres sag i en af de længstvarende konflikter i verden. "Moving Target" søger at give et intimt indblik i de menneskelige konsekvenser, som den colombianske borgerkrig har haft og fortsat har på civilbefolkningen, der må leve og dø i den.

Filmen er produceret af Rikke Tambo Andersen for Bullitt Film med støtte fra Filmværkstedet.

Projekter på pitching forum

Emil Langballe og Lukasz Konopas "The Accidental King" er et af de 16 projekter, der er blevet udvalgt til rundbords-pitchingforumet Hot Docs Forum. Filmen følger en ghanesisk immigrant, der går fra et beskedent liv som lagerarbejder i Danmark til at arve et kongedømme over 14 landsbyer i Ghana. Filmen produceres af Mathilde Lippmann for Made in Copenhagen.

Final Cut for Reals "Death of A Child" og House of Reels "Dream Child" er udvalgt til Hot Docs Deal Maker, et én-til-én pitch-mødeprogram for producere, der søger international finansiering.

HotDocs Canadian International Documentary Festival (28. April-8. Maj)