Fire millioner til københavnske filmfestivaler

Det Danske Filminstitut har netop bevilget fire millioner kroner til festivalerne CPH PIX, CPH:DOX og BUSTER.

Hvor går man hen, hvis man gerne vil udfordres og overraskes med levende billeder fra hele verden? Hvor får man skæve vinkler på den nære hverdag eller skarpe synspunkter på den globale udvikling? Og hvor kan man møde passionerede filmkunstnere, der sætter alt på spil for at give deres blik på verden? Man går på festival ”¦

For nogle år siden blev flere københavnske filmfestivaler slået sammen. Målet var at styrke organisationen omkring festivalerne, samtidig med at den enkelte festivals markante profil blev bevaret. Fonden De Københavnske Filmfestivaler fungerer nu som den overordnede organisatoriske ramme for festivalerne CPH PIX, CPH:DOX og BUSTER.

Bevilget

De Københavnske Filmfestivaler: 400.000
CPH PIX: 1.400.000
BUSTER: 800.000
CPH:DOX: 1.400.000

De Københavnske Filmfestivaler
www.cphfilmfestivals.dk

CPH PIX 15.-25. april
www.cphpix.dk  

BUSTER 10.-20. september
www.buster.dk

CPH:DOX 5.-14. november
www.cphdox.dk

Tre profiler

CPH PIX er en spillefilmfestival med film, man ikke finder i biografernes almindelige program. Festivalen fokuserer på nye talenter, nye tanker og tendenser og kunstnerisk mod.

CPH:DOX er på syv år vokset til at være Nordeuropas største dokumentarfilmfestival. Den vægter aktuelle politiske og æstetiske problemstillinger og præsenterer det nyeste og mest interessante på den dokumentariske scene – ofte i et tæt og nytænkende samarbejde med andre kunstarter.

BUSTER Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge er forum for den danske og internationale filmbranche og præsenterer spændende, innovative, udfordrende og underholdende film for børn og unge fra hele verden.

Alle tre festivaler henvender sig til både et lokalt publikum og danske og internationale filmprofessionelle. Festivalerne danner desuden ramme om en masse særarrangementer ud over film: koncerter, fester, foredrag osv.

Bidrag til en levende filmkultur

Steffen Andersen-Møller, direktør for Publikum & Formidling på DFI, udtaler:

"I 2009 så vi de positive resultater af en styrket organisation omkring filmfestivalerne. Festivalerne bidrager i høj grad til en levende filmkultur i Danmark. Det er her, publikum bliver præsenteret for helt unikke filmoplevelser fra hele verden. Vi kan glæde os over den vibrerende mangfoldighed og det høje kvalitetsniveau, festivalerne står for. Det høster anerkendelse – både i form af et voksende lokalt publikum og internationalt, hvor København og Danmark har markeret sig stærkt på festivallandkortet."