Fire nomineringer på IDFA

Dansk dokumentarfilm har modtaget hele fire nomineringer ved Den Internationale Dokumentarfilmfestival i Amsterdam, IDFA, der er den vigtigste dokumentarfilmbegivenhed i verden.

Billede til artiklen Fire nomineringer på IDFA

"Burma VJ - reporter i et lukket land". Framegrab

I 'Joris Ivens Competition' kæmper 16 dokumentarfilm af spillefilmlængde om festivalens fornemste pris, Joris Ivens Prisen. Anders Østergaards "Burma VJ - Reporting from a Closed Country" er netop nomineret til den prestigefulde pris. Dokumentaren er en rystende beretning om burmesiske aktivister, der med skjult videokamera og livet som indsats dokumenterer fra Burma under folkeoprøret for godt et år siden.

"Burma VJ - Reporting from a Closed Country" er også nomineret i konkurrencen 'Movies That Matter', som sætter fokus på menneskerettigheder. Filmen vises i DR2's Dokumania i det nye år.

I Silver Wolf Competition, festivalens konkurrence for dokumentarfilm af op til en times varighed, er Janus Metz' "Fra Thailand til Thy" blevet nomineret. Filmen handler om thailandske kvinder, der søger at finde lykken i det nordlige Danmark, så de kan støtte familien i deres hjemland. Filmen har tidligere i år modtaget publikumsprisen ved Odense Filmfestival og to GuldDoks.

Andreas Koefoeds "12 toner ned" er nomineret i 'International Student Competition'. Filmen følger kordrengen Jorgis som må se en ny livsfase i øjnene, da hans stemme begynder at gå i overgang. Andreas Koefoed, der stadig er elev på Den Danske Filmskole, har også en film med i 'Reflecting Images: Panorama'.

Priserne uddeles lørdag aften ved en stor ceremoni i Amsterdam. Med fire nomineringer står dansk film særdeles stærkt i år, men nogle af nomineringerne vil blive vekslet til priser, må vi vente og se.

Se alle de nominerede på IDFA's website

DFI fact sheets:

Læs mere på FILMupdate:

"Burma VJ - Reporting from a Closed Country"

"Fra Thailand til Thy"

"12 toner ned"