Fire tips til Buster

BØRN & UNGE. Filmkonsulent med særligt fokus på børn og unge, Dorte Høeg Brask, giver tips til fire film, man stadig kan nå at se på BUSTER.

"School of Babel" af Julie Bertuccelli

Jeg SKAL se denne film. Jeg har hørt så mange fine anbefalinger. Den følger en skoleklasse i Paris – en "specialklasse" for børn, der er immigranter, og som har vidt forskellige rørende og barske historier med sig. Filmen følger elevernes hverdag på godt og på ondt. En film, der fortæller om, hvad integration er for en kompleks størrelse – og om, hvad det vil sige at høre til.

22. september kl. 09.30. Grand Teatret. Billetter 15 kr.
25. september kl. 11:30 Cinemateket. Oplæg efter filmen. Billetter 15 kr.

"Tro, Håb og Afghanistan – Laylas Melody" af Jens Pedersen

En ualmindeligt rørende film om seje Layla, der spiller vildt godt xylofon, og som bor i skjul på et børnehjem i Afghanistan. Hun drømmer om at leve af sin musik, imens Taleban og krigen truer udenfor. I filmen følger vi hendes hverdag, og sjældent har jeg set så fint og respektfuldt fortalt et portræt med dramatiske scener, som selv ikke fiktionen kan konkurrere med.

22. september kl. 10.00. Empire Bio. Vises i serien "Kortfilm – dokumentar 10 år+".  Billetter 15 kr.

"Chikara – Sumobryderens Søn" af Simon Lering Wilmont

Chikara er super stærk og vildt dygtig til sumo. Han drømmer om at blive mester, og hver dag træner han hårdt sammen med sin far. Det er nervepirrende og dybt fascinerende at følge Chikaras kamp og se, hvad det koster af hårdt slidt at nå sit mål. Instruktøren har fulgt Chikara over lang tid, og det mærkes. Det er der kommet en virkelig stærk og rørende film ud af, som også er stor filmkunst.

22. september kl. 10.00. Empire Bio. Vises i serien "Kortfilm – dokumentar 10 år+".  Billetter 15 kr.

"Cracks in Concrete" af Umut Dag.

En ret seværdig og stærk film, siger rygtet – der skulle fortælle om teenageren Mika, der drømmer om at blive rapper, men som vikles ind i et hårdtslående bandemiljø med stoffer og kriminalitet.  En film som jeg har store forventninger til.

24. september kl. 10.15. Q&A Mød instruktøren. Empire Bio. Billetter 15 kr.
25. september kl. 10.15. Q&A Mød instruktøren. CinemaxX Billetter 15 kr.