Flaskepost fra P er på settet

Den tredje film om Afdeling Q, "Flaskepost fra P", går i optagelse fra 5. maj og får premiere den 25. februar næste år.

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q fortsætter, når optagelserne til "Flaskepost fra P" går i gang i morgen. Det foregår i Danmark og Tyskland frem til 2. juli. Der er gensyn med Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark, der denne gang kastes ud i efterforskningen af en række uanmeldte mord.

Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark, forsvinder pludseligt, og på Københavns Politigård dukker en otte år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig vej ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord, som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet. Tiden er knap, og i jagten på at finde børnene, før det er for sent, må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Nye navne på rollelisten er denne gang Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen og Lotte Andersen. Den norske instruktør Hans Petter Moland, som tidligere har instrueret blandt andet "En ganske rar mand" og "Kraftidioten", står med "Flaskepost fra P" i spidsen for sin første danske filmproduktion.

Nikolaj Arcel har skrevet manuskript til filmen, der produceres med et budget på 39,5 mio. kr. af Louise Vesth for Zentropa med produktionsstøtte på 7,0 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut gennem Markedsordningen. Desuden produceres filmen i samarbejde med og med støtte fra TV 2 og en lang række internationale finansierer. Nordisk Film Biografdistribution distribuerer.

Allerede inden filmen går i optagelse, har filmens salgsselskab TrustNordisk solgt den til mere end 15 lande i områderne Nordamerika, Rusland, Polen, Tyrkiet, Benelux, Frankrig og Spanien.