Flotte anmeldelser til Porco Rosso og Citronlunden

Billede til artiklen Flotte anmeldelser til Porco Rosso og Citronlunden
To film støttet gennem det Danske Filminstituts støtteordninger til lancering af kunstnerisk værdifulde film har netop haft dansk premiere. Begge film har modtaget mange roser fra det danske anmelderkorps.

Den japanske animationsfilm "Porco Rosso" af Hayao Miyazaki om en flyvende italiensk dusørjæger-gris, fik 5 ud af 6 stjerner i både Politiken, Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Billede til artiklen Flotte anmeldelser til Porco Rosso og Citronlunden

Den israelske "Citronlunden" af Eran Riklis fik 5 ud af 6 stjerner i Politiken og B.T. og 4 i Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Filmen handler om konflikten på Vestbredden, hvor en enlig palæstinensisk kvindes gamle citronlund bliver en sikkerhedstrussel mod den israelske forsvarsminister. "Citronlunden" modtog for øvrigt publikumsprisen på Panorama ved Berlinalen i 2008.

Miyazakis "Porco Rosso" har fået versioneringsstøtte, mens Eran Riklis' "Citronlunden" har fået importstøtte.

Det Danske Filminstitut giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke vil blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Det Danske Filminstitut giver importstøtte til ca. 20 film om året.

Det Danske Filminstitut støtter også danske biografdistributørers danske versionering af kunstnerisk værdifulde udenlandske spillefilm for børn i førskolealderen.

FILMupdate vil fremover bringe foromtale af importstøttede film.

Læs mere om Vilkår for støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film
Læs mere om Vilkår for støtte til versionering

[Framegrab fra Porco Rosso og Citronlunden]