Flotte anmeldelser til The Queen of Versailles

AMERIKANSK PREMIERE. "The Queen of Versailles", en dansk koproduceret dokumentarfilm, scorer 94 procent på Rotten Tomatoes.

Lauren Greenfields dokumentar "The Queen of Versailles", om en billiardærfamilie, der bliver ramt af den økonomiske krise, mens de er ved at bygge det største hus i Amerika, har fået fremragende anmeldelser efter sin amerikanske premiere. Ifølge det amerikanske filmsite Rotten Tomatoes, der sammenholder alle engelsksprogede anmeldelser, er 64 ud af 68 anmeldere positive. Det giver den amerikansk-danske film, som er koproduceret af Mette Heide for det danske selskab Plus Pictures, en flot score på 94 procent.

Los Angelses Times' Sheri Linden kalder "The Queen of Versailles" "fængslende", "fremragende og uventet nuanceret" og skriver:

"Siegel-parret er typer, der har hevet sig selv op ved hårene og ikke arvet deres formue, og "'Versailles' reducerer dem ikke til karikaturer … Fra Greenfields skarpsindige og medfølende synsvinkel er deres postkollapsvirkelighedstjek symptom på forbrugerisme som lidelse og overraskende relaterbart." Læs anmeldelse

Chicago Sun-Times' legendariske anmelder Roger Ebert har til sin egen overraskelse også ladet sig charmere af filmens hovedpersoner:

"Ud fra hvad jeg på forhånd vidste om 'The Queen of Versailles', da jeg gik ind til filmen, forventede jeg helt og holdent at hade Jackie og David Siegel … Det, jeg stod tilbage med, var ikke had. Jeg er uenig i de værdier, de repræsenterer, men jeg finder dem også fascinerende og bare en lille smule elskelige." Læs anmeldelse

Portræt af kapitalisme

Mange kritikere priser filmen for at give indsigt i det kapitalistiske system og undersøge den amerikanske drøm og konsekvenserne af finanskrisen.

New York Times' A.O. Scott skriver, at filmen "fanger tidens tone med et klart, overraskende medmenneskeligt øje. En spraglet guilty pleasure, der også er et stykke skarp social kritik. … en sprudlende, rigt detaljeret undersøgelse af ambitioner, begær og de vilde udsving i lykken, der er inkluderet i prisen for den kapitalistiske billet." Læs anmeldelse

Ann Hornaday fra Washington Post noterer i sin firestjernede anmeldelse, at "hvad der kunne have været en meditation over rigdom, grådighed og forbrugerisme er blevet noget helt andet. 'The Queen of Versailles' viser sig at være et portræt - rystende, absorberende og usandsynligt bevægende – af hvordan, de rige nogle gange kan blive fattigere, selv inden for et system, der tilsyneladende er designet til at sikre, at de rige bliver rigere."

Amy Biancolli fra San Francisco Chronicle samstemmer:

"'The Queen of Versailles' er et forbløffende ærlig blik på en families nedstigning fra kolossal rigdom og byder på mere end skadefryd til glæde for masserne. Gennem en klar linse, fri af politik og skyld, giver filmen indblik i den farlige amerikanske praksis med at leve over evne," skriver Biancolli og giver også topkarakter.

Læs flere anmeldelser på Rotten Tomatoes

The Queen of Versailles

"The Queen of Versailles" er instrueret af Lauren Greenfield, produceret af Evergreen Pictures and koproduceret af Mette Heide for Plus Pictures. Filmen vandt prisen for bedste instruktør på Sundance filmfestivalen i januar.

"The Queen of Versailles" har biografpremiere i England den 7. september. Herhjemme vil filmen senere blive vist på DR, hvor den endnu ikke programsat, og den vil også kunne ses på Filmstriben.

Læs interview med filmens danske koproducer Mette Heide: Storhed og salg

Læs Indiewires interview med instruktør Lauren Greenfield: 'The Queen of Versailles' Director Lauren Greenfield Explains Why Two Billionaires Let Her Into Their Mansion

The Queen of Versailles poster