Flugten til Hollywood

TALENT. Trine Dam Ottosens nye novellefilm "Flugten til Hollywood", der handler om jagten på en storyboardtegners barndomsdrøm, vises den 2. marts i Cinematekets SneakBar. FILMuddate har talt med Trine og filmens hovedperson, kæresten Lars Munck.

Siden Lars Munck var en lille dreng, har han følt, at han ikke passede ind blandt sine omgivelser. Indtil den dag, hvor han besluttede sig for at tage til Hollywood for at forfølge sin store drøm om at blive storyboardtegner på en amerikansk spillefilm. Det er nu blevet til novellefilmen "Flugten til Hollywood", en film om at forfølge sine drømme men også om, hvordan drømme nogen gange kan svigte.

Jeg er interesseret i at udforske, hvordan drømme driver os, og om vi nogensinde bliver tilfredse i vores jagt på den her hellige gral, hvordan den så end ser ud

"Flugten til Hollywood" startede ud som en storyboarddagbog, der blev bragt i Politiken i 2007. Men historien om Lars havde mere potentiale i sig, så derfor tog kæresten og filminstruktør, Trine Dam Ottosen, kameraet over skulderen og begav sig med ud på en rejse med op- og nedture i den amerikanske filmby.

Fakta

trine-dam-ottosen_210

Trine Dam Ottosen

Trine er uddannet filminstruktør med en BA(hons) på Edinburgh College of Art i 2009. Har skrevet og instrueret 5 kortfilm siden 2004. Var medforfatter på storyboarddagbogen “Flugten til Hollywood”, bragt i Politiken i sommeren 2007. Hun har desuden deltaget i et 6 ugers kursus i personinstruktion ved Judith Weston i L.A., og EDN's Twelve for the future program. Trine har arbejdet som fotograf på flere korte dokumentarfilm, herunder Phie Ambos portrætfilm "Fever" fra 2010 og den BAFTA-vindende kortfilm "The inner shape" fra 2009.

www.trinedam.com

lars-munck_210

Lars Munck

Lars Munck er uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding. Han har udgivet billedbøger i både Danmark og Sverige og tegnet storyboards til danske og amerikanske filmproduktioner. I 2007 tegnede han storyboarddagbogen "Flugten til Hollywood", som blev bragt i Politikens søndagstillæg. Lars arbejder også som storyboardtegner i animation, inspireret af Pixars metoder.

www.recap.dk

 

At blive konfronteret med sine drømme

Men hvordan er det, når personen på den anden side af kameraet er én, man kender så godt?

"Det er klart, at det undervejs i processen blev svært at skille ad, hvornår jeg var kæreste, og hvornår jeg var instruktør. Men den nærhed har også i høj grad været med til at forme den spontane og eftertænksomme grundstemning, som filmen har. Det skabte den her reflekterende tilstand, som vi var fælles om" siger Trine Dam Ottosen. 

Drømme er et centralt tema i filmen. De fungerer som et symbol på, at man kan, hvad man vil. Men også, at det kan være sundt at blive konfronteret med sine drømme og de illusioner, som kan ligge bag.

"Jeg vil til enhver tid sige, at det er vigtigt at gå efter sine drømme, også selvom det ikke går, som man har regnet med. Men jeg er også interesseret i at udforske, hvordan drømme driver os, og om vi nogensinde bliver tilfredse i vores jagt på den her hellige gral, hvordan den så end ser ud," forklarer Trine Dam Ottosen. 

Farvandet mellem fantasi og virkelighed

"Flugten til Hollywood" er en dokumentarfilm blandet med animation. Tegningerne blev Lars' middel til at udtrykke de tanker og følelser, han havde svært ved at udtrykke på anden vis. 

"Jeg er et meget visuelt menneske. Jeg er opvokset med døve forældre, så det har altid faldet mig meget naturligt at udtrykke mig i tegninger," forklarer han. 

Blandingen af tegninger og realbilleder skal ifølge Lars symbolisere, hvordan det er at befinde sig i farvandet mellem fantasi og virkelighed.

"Vi vil jo gerne fortælle vores egen historie, det er jo det, vi mennesker gør. Men man skal være klar over, at drømme kan være en forræderisk størrelse, som hurtigt kan skifte til et mareridt," fortæller han.

"Flugten til Hollywood" er lavet med støtte fra Filmværkstedet og vises i Cinematekets SneakBar fredag den 2. marts.

Tid: Fredag den 2. marts kl. 19.00 og 21.00. Genvisning den 14. marts.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Arrangementet er gratis. Billetter kan bestilles på telefon 3374 3412 fra den 21. februar. Da det er den allersidste SneakBar, vil der givetvis være endnu mere rift om billetterne.

Læs programmet for SneakBar Marts

Tags: SneakBar