Forældre som digitale rollemodeller

MEDIERÅDET. På tirsdag den 7. februar fejres "Sikker Internet Dag" i mere end 120 lande verden over med aktiviteter, der sætter fokus på ansvarlig og positiv brug af internet og mobil blandt børn og unge. Her er dagens danske program.

I Danmark organiseres "Sikker Internet Dag" af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik. Årets tema er forældrene som digitale rollemodeller.

På Sikker Internet Dag lanceres:

 • Kampagnefilm med skuespiller Ditte Hansen i rollen som mor, der glemmer at gå forrest som den gode rollemodel i forhold til egne medievaner. Det bliver nok svært ikke at trække på smilebåndet!
 • Sikker Internet Dag-arrangement på Frederiksberg kl. 18.00-20.00
  Kulturcrewet på Skolen på Grundtvigsvej inviterer i samarbejde med Medierådet og Biblioteket Frederiksberg – Hovedbiblioteket til børn&forældre-arrangement i forbindelse med Sikker Internet Dag. Kulturcrewet, der består af 14 4.-5. klasses elever, tilrettelægger programmet og er værter for arrangementet. 
  Det er gratis at deltage – læs mere om arrangementet.
 • En quiz der tester, om forældre egentligt har fingeren på pulsen. Ved du f.eks. hvad der pt. er hot og hvad der er not på nettet blandt børn?
 • En ny undersøgelse af forældre til børn mellem 8-15 år. Undersøgelsen kigger nærmere på mobiladfærd, brug af sociale medier og online privatliv både i forhold til forældrene selv og til deres børn.
 • "Medierødder", en ny gruppe på Biblo – bibliotekernes online community for de 7-14-årige børn. I gruppen får børnene mulighed for at dele egne oplevelser fra deres online-liv – med og uden deres forældre.
  Kampagnen "Der er så meget forældre ikke forstår …" løber fra den 7. februar til fredag den 3. marts og ligger i forlængelse af guiden "Der er så meget forældre ikke forstår …", som blev udgivet i 2015.

Læs mere på sikkerinternetdag.dk
Læs mere om den internationale fejring af Sikker Internet Dag på saferinternetday.org

SID17