Forbandelsen på BUSTER

PREMIERE. Der er spænding og uhygge på biograflærredet, når Mariella Harpelunde Jensens "Forbandelsen" får premiere på BUSTER filmfestival for børn og unge.

Johanna bor alene med sin far. De to er ramt af en forbandelse − hver nat bliver Johannas far hjemsøgt af mareridtsagtige dyr. For at beskytte ham fra disse dyr, låser Johanna sin far inde i stuen hver aften ved sengetid. Dyrene larmer meget, og Johanna sover ikke ordentligt og falder ofte i søvn i skolen. Da Johanna bliver venner med Elliot, som bygger fantastiske sandskulpturer i sin baghave, får hun endelig styrke og selvtillid til at hæve forbandelsen.

"Børn har en anderledes tilgang til det at skelne mellem fantasi og virkelighed. Det er en del af livet som barn, og filmen ligger tæt på børnenes egen måde at opleve verden på".

"Det er en spændende og lidt uhyggelig film", siger instruktør Mariella Harpelunde Jensen:

BUSTER 2012

Tid: 13.-23. september
Sted: København og omegn
Billetter: Bestilles og hentes i den aktuelle biograf. Pris: 15 kr.
Billetter til ikke-biograf-aktiviteter bestilles på www.buster.dk.
FILM-X-billetter bestilles hos FILM-X på 3374 3410 og i weekenden på 3374 3412.

"Jeg har lavet flere screenings i løbet af klippeprocessen, og det er interessant at se, hvor forskelligt børnene reagerer på filmen, og hvad der rammer dem. Nogle synes, faren er en bangebuks, andre synes, han er tarvelig, og andre er mere interesserede i sandfigurerne. Det er dejligt, at de suger til sig og har så mange forskellige måder at tilegne sig filmen på."

Et sted mellem fantasi og virkelighed

"Børn har en anderledes tilgang til det at skelne mellem fantasi og virkelighed. Det er en del af livet som barn, og filmen ligger tæt på børnenes egen måde at opleve verden på," siger instruktøren.

Netop balancen mellem fantasi og virkelighed tiltaler Kim Leona, spillefilmskonsulent på Det Danske Filminstitut:

"Jeg synes, det er interessant at fortælle en alvorlig historie for børn, med børn og i øjenhøjde med børn. Det er vigtigt at nævne, at filmens fortælling og udtryk ikke er socialrealistisk, modsat de mange andre film for børn med sociale temaer. Selvom det er et socialt tungt tema, om børn der skal dække over de voksne, er historien forfriskende fortalt med to elementer – uhygge og humor – der både stimulerer og afmonterer hinanden. Samtidig er der både et lag af eventyr og et lag af realisme, som giver nærvær og troværdighed", fortæller Leona.

Mariella Harpelunde Jensen står for instruktion og manuskript. Karoline Leth producerer for SF Film Production med støtte fra New Danish Screen.

Visninger

Program: Danske novellefilm 11år+.
Tid: 14. september kl. 10.30 i Palads. 15. september kl. 10.15 i Empire. Instruktøren vil være til stede ved begge visninger.

Se trailer og BUSTERs weekendprogram

BUSTER-logo-2012-web