Fornem dansk deltagelse ved årets store begivenhed i animationsbranchen

Fra i dag og til og med den 7. marts afholdes for 10. gang Cartoon Movie i Babelsberg, Berlin, hvor hele fem danske projekter i år er udvalgt til præsentation. Yderligere er den garvede veteran, producenten Per Holst nomineret til "producer of the year" for sin nye film om Jungledyret Hugo.
De danske projekter, som enten er færdigproducerede eller på vej er: Jungledyret Hugo: fræk, flabet og fri (PH 3 ApS/Asta Film ApS), Prima Ballerina (Rambling Rose Animation Studio ApS), Rejsen til Saturn A Film (A/S), Niko and the way to the stars (A Film A/S) og Disco Ormene (Disco Ormene ApS).
Arrangementet er en vigtig begivenhed for animationsbranchen, fordi de nyeste tendenser inden for teknik og historiefortælling bliver præsenteret. Derudover får projekterne mulighed for yderligere finansiering og at blive solgt til tv-stationer. Under Cartoon Movie mødes over 500 film-, tv- og animationsfolk. I år får de muligheden for at stifte bekendtskab med 47 projekter fra 16 europæiske lande. De danske projekter er flot repræsenteret og i antal projekter er Danmark kun overgået af Frankrig, Tyskland og Spanien.
For yderligere oplysninger:MEDIA Desk DanmarkEne Katrine Rasmussen, 3374 3467, ener@dfi.dkDet Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dk