Forpremiere på debutfilm

Hvordan håndterer man skolegårdens hårdhændede magtkampe og hierarkier, når man ikke er helt sikker på sig selv? Det er et af spørgsmålene, som den debuterende spillefilminstruktør Kaspar Munk stiller i "Hold om mig". Filmen har forpremiere på CPH PIX den 17. maj i Dagmar Teatret.

Sara er klassens flittige pige, der gør alle de rigtige ting i skolen. Mikkel er den mellempopulære dreng, der ikke tør indrømme, at han er forelsket i klassens nørd. Han er heller ikke er helt sikker på, om han bør gå sammen med klassens hårde drenge eller ej. Hvilke konsekvenser kan det mon få? På sidelinjen møder vi Louise og Hassan, der har haft noget kørende, men som måske er ved at være trætte af hinanden. Små begivenheder, der fylder en stor del af de fire børns tanker, når de hver morgen tager skoletasken på ryggen. I kølvandet på intrigerne og deres individuelle usikkerhed, udvikler det, der skulle have været en helt almindelig hverdag for de fire unge teenagere til et tragisk vendepunkt i deres liv.  

Kaspar Munk vandt i 2007 ungdomsjuryprisen på Odense Filmfestival for filmen "Forsvunden", som havde Marie Søderberg og Stine Stengade i hovedrollen. Nu, tre år efter, er han klar med ungdomsdramaet "Hold om mig". I hovedrollerne finder man nye unge navne som Julie Sandra Brochorst, Hicham Najid og Sofia Cukic. Frederik Christian Johansen, der spiller Mikkel i "Hold om mig", har tidligere blandt andet medvirket i børnefilmene "En som Hodder" og "Tempelriddernes Skat".

RÅFILM

Det Danske Filminstitut afsatte i 2008 15 millioner kroner i en særlig pulje, der støtter spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner, og som kan nå et biografpublikum på mindst 75.000. Formålet med puljen er at skabe fornyelse ved at støtte film, der fortæller andre historier på andre måder, og den økonomiske begrænsning skal anspore til at tænke nyt og anderledes i både fortælle- og produktionsform.

Puljen har ind til nu støttet fem film:

"Zoomerne", Christian E. Christiansen / Zentropa

"Oldboys", Nikolaj Steen / Nordisk Film

"Broderskab", Nicolo Donato / Asta Film

"Hold om mig", Kasper Munk / Nimbus

"Skyskraber", Rune Schjøtt / Fine & Mellow

Den anerkendte musiker og sangskriver Mikael Simpson har komponeret den musikalske side af filmen.

Debutfilmen vises på CPH PIX som en del af New Talent Grand Prix-programmet, der består af 13 film udelukkende fra spillefilmsdebuterende instruktører. Filmene bedømmes af en international jury og vinderen overrækkes en kontant pris på 50.000 euros den 24. april.

"Hold om mig" er produceret af Anders Toft Andersen for Nimbus Film og har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts RÅFILM-pulje. Filmen har forventet biografpremiere den 2. september 2010. I forbindelse med biograflanceringen vil der blive udviklet undervisningsmateriale om fællesskab og mobning til skolernes ældste klasser og gymnasierne.