Forpremiere på "Il divo"

Cinemateket blænder i august op for en komplet retrospektiv af instruktøren Paolo Sorrentino, og serien åbner den 4. august med forpremiere på Cannes-vinderen fra 2008, "Il divo", der introduceres af Italiens-eksperten Thomas Harder.

Paolo Sorrentino (f. 1970) er kendt af de færreste, men han er en ener inden for filmkunsten. Hans til dato fire spillefilm er elegante, højtflyvende og legesyge.

"Nu hvor filmkunsten har mere end 100 år på bagen, synes jeg efterhånden, at mange af historierne er blevet fortalt," siger instruktøren selv. "Både som seer og filmmager er jeg tiltrukket af film, der udforsker nye fortællemåder. Film, der bruger stilen som en måde at skildre følelser og ideer."

Paolo Sorrentino er et sjældent rock'n'roll-renæssance-menneske. Hans film handler om alvorlige emner, men stilen kan minde om en blanding af musikvideoer og hyperstiliserede videoværker til kunstmuseer.

Sorrentino skildrer især maskuline miljøer: Politiker-korridorer, den professionelle fodboldverdens knivsæg mellem succes og fiasko – og Napoli-mafiaens særegne moralske univers. Men filmene er både overraskende, humoristiske og dybt alvorlige.
Læs mere om de enkelte titler i serien Paolo Sorrentino.

Billetter kan bestilles online på cinemateket.dk. eller i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 33 74 34 12.