Forpremiere på Play

PREMIERE. Ruben Östlunds svensk-danske koproduktion "Play", der stiller skarpt på sociale magtspil hos en gruppe unge drenge i Göteborg, har dansk premiere torsdag den 16. august. Onsdag den 15. inviterer Empire Bio til forpremiere med efterfølgende Q&A med instruktøren.

Uden brug af hverken fysisk vold eller trusler, men med manipulerende retorik og rollespil klarede en lille gruppe unge drenge med indvandrerbaggrund i mere end 40 tilfælde at røve jævnaldrende i Göteborg. Baseret på disse virkelige hændelser skildrer filmen detaljeret et af røverierne. Filmen følger tre unge drenge, som presses stadig længere ind i en situation, de ikke kan komme ud af. Resultatet er en film om børn, overladt til sig selv. "Play" berører flere sprængfarlige sider af menneskelig adfærd og dagens samfund, og den vakte stor debat i hjemlandet Sverige.

Der er forpremiere på "Play" onsdag den 15. august kl. 19.30. i Empire Bio. Instruktør Ruben Östlund stiller op til Q&A, og bagefter vil der være øl i foyeren.

Filmen har almindelig biografpremiere torsdag den 16. august.

"Play" havde verdenspremiere på Cannes festivalen i 2011 og er Ruben Östlunds tredje spillefilm. Instruktøren har tidligere bl.a. haft succes med "De ufrivillige" (2009), der ligesom "Play" undersøger den sociale orden, som hersker mellem mennesker.

"Play" er produceret af Plattform Produktion, som Ruben Östlund står bag sammen med produceren Erik Hemmensdorff. Dansk koproducent er Philippe Bober for Coproduction Office, som er tilknyttet som både koproducer og salgsselskab på "Play". Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.