Første billeder fra Spies & Glistrup

Netop nu er Christoffer Boe i fuld gang med optagelserne til den store spillefilm om venskabet mellem de farverige excentrikere Simon Spies og Mogens Glistrup. Se de første billeder af Pilou Asbæk som Spies og Nicolas Bro som Glistrup.

"Spies & Glistrup" er en historie om to af Danmarks mest farverige personligheder. Filmen tager sin begyndelse i 1965, hvor Spies og Glistrup mødes 15 år efter deres studietid på Regensen. Det bliver starten på et stormfuldt venskab, hvor Glistrup hjælper Spies med at gøre Spies Rejser til en succesfuld og profitabel koncern.

Pengene vælter ind, og mens Spies bruger sin nyfundne rigdom på at afsøge grænser for personlig frihed, sætter Glistrup sin radikale "0 skat" politik i værk, så han kan vælte staten. De følgende syv år bliver en vanvittig og fantastisk rejse med morgenbolledamer, psykedeliske eksperimenter og revolutionære ideer, som udfordrer danskerne på deres pæne socialdemokratiske selvforståelse. Tanken om at købe sig til seksuel frihed i form af en charterrejse eller at betale 0 kr. i skat både pirrede og forargede danskerne.

Spies og Glistrup
Foto: Christian Geisnæs

I de to bærende roller ses Pilou Asbæk som Simon Spies og Nicolas Bro som Mogens Glistrup.

Christoffer Boe instruerer, og Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam producerer for Alphaville Pictures Copenhagen. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Der er dansk premiere i 2013.