Første stills fra Skytten

IN PRODUCTION. Se de første stills fra Annette K. Olesens thriller "Skytten" med Trine Dyrholm og Kim Bodnia i de bærende roller. Filmen får biografpremiere 23. februar 2013.

Filminstruktør Annette K. Olesen er netop gået i gang med optagelserne i København til sin nye film "Skytten", en remake af filmen af samme navn fra 1977. På trods af, at det er 35 år siden, den oprindelige film blev lavet, er filmen stadig aktuel idag.

Den knap et år gamle danske regering, som er valgt ind på løfter om en utvetydig grøn klimapolitik, annoncerer, at den vil støtte et samarbejde mellem danske og amerikanske olieproducenter om at bore efter olie i det sårbare Nordøst Grønland. Om fem dage vil aftalen blive "velsignet" af den danske og den amerikanske udenrigsminister i København.

 Skytten-Trine-Dyrholm-2Trine Dyrholm i Annette K. Olesens thriller "Skytten". Foto: Mike Kollöffel. 

Debatten om det kommende olie-eventyr eksploderer, og journalist og politisk kommentator Mia Moesgaard (Trine Dyrholm) anklager den ansvarlige regering for at have givet demokratiet det hvide snit. I en direkte diskussion på tv siger hun hårdt presset, at hun ikke vil undre sig, hvis enkelte borgere vil gå meget langt for at få stoppet de risikable olieboringer, endda om nødvendigt bruge vold.

Nyligt hjemvendt fra Grønland sidder Rasmus (Kim Bodnia), som er geofysiker og gammel olympisk skytte og noterer sig disse ord. Han beslutter sig for at etablere en alliance: Hun skriver og han skyder!

I "Skytten" har Annette K. Olesen samlet en stærk trup af danske skuespillere. Foruden Trine Dyrholm og Kim Bodnia ses blandt andet Nikolaj Lie Kaas, Kristian Halken, Lars Ranthe, Bent Mejding og Jens Jørn Spottag. Filmen produceres af Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV2.