Fotografer og fotokunst

NÆRVÆR. Videoteket lancerer ny serie af film om fotografi og fotokunst i forbindelse med Copenhagen Photo Festival, der pryder det københavnske byrum i perioden 7.-17. juni.

Videotekets filmserie "Nærvær – om fotografer og fotografi" består af syv dokumentarfilm og en enkelt spillefilm, som fra forskellige vinkler belyser og gør os klogere på fotografiets mange udtryksformer.

Der er film om bl.a. Jakob A. Riis, Kirsten Klein, Keld Helmer-Petersen, Krass Clement, Per Bak Jensen, Rigmor Mydtskov og Aage Remfeldt. Du vil kunne se fotos og høre historier om København for over hundrede år siden, og bl.a. se hvor forfængelig og selvbevidst H.C. Andersens var, når han blev fotograferet.

Videoteket

I Videoteket kan du se et stort udvalg af de kort- og dokumentarfilm, som Det Danske Filminstitut distribuerer. Du kan blandt andet se film fra det tidligere Statens Filmcentral og de film, som nu distribueres via Filmstriben til biblioteker og skoler.

Søg film i Videoteket


Videoteket og Filmstriben byder også på Jan Troells spillefilm "Maria Larssons evige øjeblik", hvor kameraet og fotografiet spiller en afgørende rolle.

Serien er inspireret af filminstruktøren Jan Troells film "Nærvær" om vennen, trommeslageren og fotografen Georg Oddner. I filmen beskrives fotokunsten som "evnen til at iagttage og være nærværende". Alle de fotografer i filmserien besidder den evne.

Nærvær – om fotografer og fotografi

Tags: Videoteket