Fra alle os til alle jer …

DISNEY. I anledning af julemåneden og Cinematekets serie med Disney-klassikere har Filmdatabasen lagt hundredvis af Disneys flotte plakater, stills og souvenir-programmer ud til glæde for alle.

Dyk ned i Filmdatabasens billed- og plakatgallerier og se eller gense de skønne øjeblikke fra dine yndlings Disney-film: Lady og Vagabonden hos Tony’s, Aristokattenes onde tjener Edgar på slingrende motorcykel i Paris' gader, Peter Pan og Wendy i clinch med Kaptajn Klo eller lille Simba i tillidsfuld samtale med onkel Scar.

Fordyb dig i de originale souvenirprogrammer helt tilbage fra den danske biografpremiere på Snehvide, som fandt sted den 29. september 1938. Programmerne indeholder flere billeder, udførlige handlingsbeskrivelser og sangtekster. Mange af filmene har også pressemateriale tilknyttet med fyldig og uddybende baggrundsviden, bl.a. om filmenes tegnere og animatorer samt musikken.

Udvalgte film

Find opdaterede credits på de mange udenlandske tegne- og animationsfilm, med navne på alle de skuespillere, der lægger danske stemmer til. Vidste du f.eks., at det var Erik Balling, der i 1950 forestod den danske versionering af Askepot, hvor Lise Ringheim lagde stemme til titelrollen. Eller at der findes to danske versioner af Pinocchio – én fra 1940 med John Price som Jesper Fårekylling og "den kendte" fra 1978 med Ove Sprogø i rollen!

Gå på opdagelse i Filmdatabasenn og find din yndlingsfilm!

Stor tak til Walt Disney Studios Motion Pictures Denmark ved Jacob Jonsdahl, som har givet tilladelse til, at materialerne kan vises frem. 

Serie

Disney Greatest

Cinemateket præsenterer i december syv af Disneys udødelige klassikere, alle med dansk tale og alle med forfilm som da farfar var ung.