Fra benzintankens baronesse til Misantropens Célimène

NY BOG. Ghita Nørby har gennem mere end et halvt århundrede givet liv til nogle af de mest markante figurer i danskernes fælles historiefortælling. Biografien "Ghita" går bag om den folkekære skuespillerinde.

Ghita Nørby er kvinden med de karakteristiske smilehuller. Hun er også kvinden, der ifølge hende selv blev en hel skuespiller, årtier før hun blev et helt menneske. Biografien "Ghita" tager læseren med på mindernes sti i den nu seksoghalvfjerdsårige skuespillerindes liv.

"Jeg kom på min rette hylde langt tilbage i 1954. Det var klart for mange mennesker, og det blev klart for mig, som årene gik. Jeg er skuespiller. Det ved jeg godt, og jeg synes selv, at jeg kan se forskel på det professionelle menneske og det private menneske."

Gennem forfatter Lea Korsgaard beretter Ghita, hendes venner, eksmænd, kolleger, chefer og instruktører om hendes bemærkelsesværdige liv både på og uden for scenen.   

Cinematekets Film - & Boghandel

Vognmagergade 8B
1120 København K
Telefon 3374 3421
bookshop@dfi.dk  
bookshop@dfi.dk/netbutik  

Åbningstider
Tir-fre: 12:00-18:00
Lør-søn: 11:00-17:00

Fra benzintankens baronesse over Ingeborg i Matador til Misantropens forføriske Célimène.
Biografien kommer vidt omkring. Fra hendes liv på teatre til filmrollerne, om succeser og nedture, om livet som mor, om kærlighed og forelskelser, ægteskaber, skilsmisser og om den kræftsygdom hun for nylig har vundet over.

"Ghita" er udgivet af Gyldendal og koster 300 kr. Bogen kan købes i Filmhusets Film- og Boghandel.