'Fra det vilde hav' udvalgt til Berlin

BERLIN 2021. Robin Petré fanger det komplekse møde mellem menneske og natur i sin dokumentarfilm 'Fra det vilde hav', der er udtaget til Berlin Filmfestivalens konkurrence for ungdomsfilm. Den toneangivende festival afholdes i år i to dele i henholdsvis marts og juni.

Sæler, hvaler og delfiner spiller hovedrollerne i Robin Petrés dokumentarfilm 'Fra det vilde hav', der er udtaget til årets udgave af Berlin Filmfestivalen. Filmen skal dyste om en Grand Prix og Krystalbjørnen for bedste film i konkurrencen for ungdomsfilm, Generation 14plus.

Det er den internationale jury, der peger på vinderen af hovedprisen, Grand Prix, i Generation 14plus. Vinderfilmen vil blive offentliggjort under første del af Berlin Filmfestivalen, der afvikles fra 1. til 5. marts som en online begivenhed kun for branchen.

Ungdomsjuryen, der vælger modtageren af Krystalbjørnen, afslører vinderen under anden del af festivalen, der afholdes som en fysisk begivenhed til sommer.

'Fra det vilde hav' er optaget i England, Irland og Holland og handler om det komplekse møde mellem menneske og natur.

Vi følger et omfattende netværk af frivillige, der døgnet rundt står klar langs de vesteuropæiske kyster til at rykke ud og redde vildfarne sæler fra olie, plastik og klimaforandringer. Men dyrene forsvarer sig med næb og klør mod de velmenende redningsfolk, som blot må se magtesløse til, mens atlanterhavsstormene tager til, og dyrenes forhold forværres. Vi tages med på en rejse ind i en verden, hvor mennesker krampagtigt forsøger at opretholde en natur i drastisk forfald på grund af menneskets aktivitet i deres leveområde.

Filmen er Robin Petrés første lange dokumentar som instruktør og fotograf. Hun er uddannet dokumentarinstruktør fra den omrejsende, europæiske filmskole DocNomads i 2015. Petré har vundet flere priser, blandt andet en Sølvdue ved DOK Leipzig for sin korte dokumentar 'Pulse' i 2016 om en hjortefarm i Ungarn. 

'Fra det vilde hav' er produceret af Malene Flindt Pedersen for Hansen & Pedersen med støtte fra Filminstituttets talentordning New Danish Screen.

Udvalgt til årets Berlinale er også Ronny Trockers tysk-italiensk-danske 'Human Factors', der deltager i Panorama. Det psykologiske familieportræt havde verdenspremiere i konkurrence på Sundance Filmfestivalen. 

Artiklen blev publiceret den 8. februar 2021 og opdateret med information om Panorama den 11. februar.

Se trailer fra filmen

Om Berlinalen 2021

Berlin Filmfestivalen byder publikum og filmbranche velkommen til årets 71. udgave med et nyt, todelt format, der er arrangørernes svar på pandemiens udfordringer. 

Første del løber af stablen 1.-5. marts som en online begivenhed udelukkende for filmbranchen. Her annonceres priserne fra de internationale juryer, blandt andet også i Generation Kplus.  

Anden del afholdes 9.-20. juni, hvor publikum inviteres til at se festivalfilmene i biograferne i Berlin. Her foregår selve prisuddelingen fra de internationale juryer. Ungdomsjuryen vil uddele Krystalbjørnen i Generation 14plus, en pris der afgøres som vanligt af en ungdomsjury.