Fra det ydre rum til Sundance

SUNDANCE. Michael Madsens dokumentarfilm "The Visit" er blevet inviteret til Sundance Filmfestivalen, som åbner den 22. januar. Også den svensk-dansk koproducerede dokumentarfilm "Pervert Park" deltager.

Når Sundance Film Festival åbner i Park City, Utah, den 22. januar er en dansk film og en svensk-dansk samproduktion med blandt de 12 internationale  dokumentarfilm af spillefilmslængde, der konkurrerer i serien World Cinema Documentary.

Michael Madsens "The Visit"

"Denne film dokumenterer et møde, der endnu aldrig har fundet sted …", sådan åbner Michael Madsens "The Visit". For første gang har et filmhold fået adgang til FN's Kontor for Anliggender vedrørende Det Ydre Rum, hvor førende rumforskere og rumorganisationer udforsker menneskets første møde med intelligent liv udefra. "… Vores scenarie begynder med ankomsten. Din ankomst."

Lise Lense-Møller fra Magic Hour Films har produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Samproduktionen "Pervert Park"

Pervert_Park
Pervert Park

Florida Justice Transitions ligner enhver anden amerikansk trailer park. Kun diskrete fodlænker og sporadisk hærværk vidner om, at beboerne alle er dømte sexforbrydere. Fra små forseelser til det helt uhyrlige. I en stat med en hård lovgivning på feltet betyder det i praksis, at beboerne er dømt til et liv isoleret fra det omgivende samfund. Parkens beboere er overladt til selv at finde ud af, hvad der kommer efter forbrydelse og straf.

Frida Barkfors og Lasse Barkfors har instrueret den svensk-danske film, som er produceret af Frida Barkfors og Anne Köhncke for det svenske produktionsselskab De Andra og danske Final Cut for Real med støtte fra Filmværkstedet, Det Danske Filminstitut.

Den rutinerede filmklipper Per K. Kirkegaard, som klippede "Armadillo", har for øvrigt klippet den engelsk-rumænske dokumentarfilm "Chuck Norris VS Communism", som også deltager i World Cinema.

Festivalen har endnu ikke meldt ud om samtlige serier.

Sundance Film Festival (22. januar-1. februar)