Fra Grønland til Guldkysten

PRODUKTION. Afrikas Guldkyst danner rammen for Daniel Dencik og Michael Haslund-Christensens kommende film, der har fået produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

I dokumentarfilmen "Ekspeditionen til verdens ende" fra 2013 rejste instruktøren Daniel Dencik og produceren Michael Haslund-Christensen sammen til Nordøstgrønlands isede fjorde. 

Nu går det mod betragteligt varmere himmelstrøg for duoen, der har en spillefilm om den danske idealist Wulff Joseph Wulff i støbeskeen. Det er samtidig en film om et mørkt, men i dag næsten glemt kapitel i Danmarks historie.

Wulff Joseph Wulff sætter som ung mand i 1836 kurs mod de danske besiddelser på Guldkysten i Afrika. Filmen bygger på virkelige personer og begivenheder i perioden efter den transatlantiske slavehandels ophør. Planen er, at Danmark skal anlægge plantager på Guldkysten, men ikke meget går som planlagt.

Hovedrollen spilles af Jakob Oftebro. Manuskriptet til filmen, der har arbejdstitlen “Wulff", er skrevet af Daniel Dencik, delvist baseret på Wulffs breve og dagbogsnotater. Michael Haslund-Christensen producerer for Haslund Film med produktionsstøtte på 5,5 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Kim Leona. Der er forventet premiere i 2015.