"Fra Thy til Thailand" på DR TV

Fra Thailand til Thy
DR1 viste søndag den 28. december kl. 20:00 dokumentarfilmen "Fra Thy til Thailand", opfølgeren til den prisbelønnede og meget populære "Fra Thailand til Thy", der tog os med til Thy og gav et indblik i kærlighedens vilkår mellem danske mænd og thailandske kvinder.

Denne gang går turen til Thailand. Sommai, den tidligere sex-arbejder fra Pattaya, der fandt sin lykke i Thy for mange år siden, er nu på besøg i Thailand for at hjælpe andre kvinder. Vi møder en ny pige: Saeng, som overvejer, om hun kan slippe ud af et fattigt og håbløst liv ved at finde en dansk mand, eller om hun skal arbejde i sex-barerne i Pattaya. Og vi følger igen Kae og Kjeld, som nu bliver gift i Danmark. Kae må derefter vende tilbage til Thailand og frygter, at hun ikke får lov til at opholde sig i Danmark, og Kjeld kommer på besøg i Thailand.

Instruktøren Janus Metz og antropologen Sine Plambech har i årevis fulgt problematikken om indvandring, ægteskabs-migration og sexturisme. De kender deres personer og giver os et indblik i globalisering og fattigdom, som kan flytte mange holdninger.

"Fra Thailand til Thy" blev set af en lille million seere, da filmen i foråret blev vist på DR, og den har siden vundet både Publikumsprisen ved Odense Filmfestival og prisen for bedste korte danske dokumentar ved Producentforeningens GuldDok, og er blevet en af de tre nominerede til prisuddelingen ved den vigtige dokumentarfilmfestival i Amsterdam. Begge film er støttet af Det Danske Filminstitut.

Artikel på FILMupdate TEMA: Fra Thailand til Thy T/R