Fredagens premierefilm: "Det som ingen ved"

Billede til artiklen Fredagens premierefilm: Det som ingen vedSøren Kragh-Jacobsens politiske thriller, "Det som ingen ved", som får dansk premiere fredag den 13. juni, er ventet med spænding.

Det er Søren Kragh-Jacobsens tiende film som instruktør. Hans spillefilmdebut, "Vil du se min smukke navle?", havde premiere for ikke mindre end 30 år siden.

I de mellemliggende år har Kragh-Jacobsen glædet både et dansk og internationalt publikum med film som "Gummi Tarzan", "Skyggen af Emma", "Drengene fra Sankt Petri", "Øen i fuglegaden" og "Mifunes sidste sang", som var den tredje Dogme-film.

Per Juul Carlsen anmelder "Det som ingen ved" i det seneste nummer af filmmagasinet EKKO og glæder sig over, at den politiske thriller har gjort sit indtog i dansk film, først med "Kongekabale" og nu med denne film.

""Det som ingen ved" er et af de første tegn på, at det nye Danmark kan - og skal - udnyttes til at give dansk film en ny polemisk tone", skriver Juul Carlsen, som belønner filmen med 4 stjerner og konkluderer: "Bolden er givet op. På inspirerende vis. Lad os få losset lidt mere til hinanden i det her lille land