Frøken Mærkværdig og karrieren

PREMIERE. Den svenske illustrator Joanna Rubin Drangers animerede kortfilm for voksne får nu dansk premiere. Den prisvindende ”Frøken Mærkværdig og karrieren” er koproduceret af danske Bullitt Film.

Frøken Mærkværdig er kvinden, der har alt: kæreste, familie og en vigtig uddannelse i den kreative branche. For hende er en succesrig karriere den eneste mulighed for at få nogen som helst værdi som menneske. Det er dog svært at leve op til at skulle være enestående, og præstationsangsten melder sig hos frøkenen.

Frøkenens genvordigheder kan opleves i svenske Joanna Rubin Drangers film om "Frøken Mærkværdig og karrieren", der er baseret på hendes grafiske novelle af samme navn. Det er Drangers instruktørdebut, og filmen har allerede vundet en pris for Bedste Nordiske kortfilm ved Nordisk Panorama, FIPRESCIs kritikerpris samt flere publikumspriser på festivaler i Europa.

Sidse Babett Knudsen lægger i den danske version stemme til Frøken Mærkværdigs anstrengelser, og desuden medvirker Anne Marie Helger, Johannes Møllehave og David Dencik. Filmen er koproduceret af danske Bullitt Film.

"Frøken Mærkværdig og karrieren" får biografpremiere den 25. februar i Posthus Teatret i København, hvor den vises hver dag kl. 17 indtil den 2. marts, dog ikke søndag den 27. februar. Prisen er 35 kr. inklusiv te/kaffe.

Fra den 25. februar kan den også erhverves på dvd bl.a. i Cinematekets Film- & Boghandel og Politiken PLUS Butikken.

Den 28. februar holder Politiken PLUS og DOX-ON-WHEELS et særarrangement. Producer Vibeke Vogel introducerer og Thomas Milsted fra Center for Stress og Trivsel vil tale om filmens tema, præstationsfælden.

Den 1. marts kl. 23 er der tv-premiere på filmen på DR2.

Køb billetter til PLUS og DOX-ON-WHEELS arrangementet.

Trailer og mere om filmen.