"Frygtelig lykkelig" får verdenspremiere i Karlovy Vary

Billede til artiklen Frygtelig lykkelig får verdenspremiere i Karlovy VaryHenrik Ruben Genz' film "Frygtelig lykkelig" får verdenspremiere i hovedkonkurrencen på Den Internationale Filmfestival i Karlovy Vary i Tjekkiet (4.-12. juli), en af Europas gamle og højt respekterede filmfestivaler, der er kategoriseret som en kategori A-filmfestival i gruppe med Cannes' og Berlins filmfestivaler.

"Frygtelig lykkelig" er ligesom sidste års store publikum- og anmeldersucces, "Kunsten at græde i kor", baseret på en roman af Erling Jepsen. Den helt dugfriske film får først dansk premiere den 27. marts i 2009 (Red.: Seneste premieredato lyder nu på 24. oktober 2008.).

I alt fem danske film er udtaget til festivalen.

Billede til artiklen Frygtelig lykkelig får verdenspremiere i Karlovy VaryI hovedkonkurrencen for dokumentarfilm, som i år har inviteret Jørgen Leth til at være formand for juryen, deltager Mikala Kroghs "Alt er relativt", der handler om menneskelige følelsers beskaffenhed på tværs af geografi og livsvilkår.

Natasha Arthys "Fighter", der er med på den tiende festival på kun et halvt år, er blandt ti film i den renommerede serie Variety Critics' Choice, som festivalen arrangerer hvert år sammen med branchebladet Variety og European Film Promotion.

"Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil" af Omar Shargawi, der allerede har vundet fire festivalpriser, deltager i serien Another View, mens Pernille Fischer Christensens "Dansen" vises i serien Horizons.

Karlovy Vary International Film Festival

DFI Factsheets:
Frygtelig lykkelig
Alt er relativt
Fighter
Gå med fred Jamil - Ma salama Jamil
Dansen

Øverst. "Frygtelig lykkelig". Foto: Karin Alsbirk
Nederst. "Alt er relativt". Foto: Erik Molberg Hansen