Fuldt program på OFF16

ODENSE. 104 kortfilm fra 36 lande bliver vist på Odense International Film Festival fra den 29. august til 4. september. Festivalens tre vinderfilm bliver automatisk indstillet for Oscar-akademiet.

Odense International Film Festival (OFF) byder på en lang række kortfilm, men har også fokus på spil i år. Der vil desuden være konkurrencer, workshops og samtaler. Årets kunstneriske profil er Poul Nesgaard, og værtinden for OFF Awards er Sara Hjort Ditlevsen. Ligesom sidste år bliver tre af vinderfilmene sendt direkte videre til Oscar-akademiet.

Se hele programmet

Fakta om OFF16

Alle filmvisninger er gratis

Billetbestilling foregår via www.filmfestival.dk


Mere end 23.000 gæstede OFF sidste år

Over 2000 kortfilm fra 84 lande er blevet indsendt til OFF16

Samlet bliver der uddelt cirka 200.000 kr. samt diplomer, statuetter og blomster og kys

78 udenlandske og 26 danske film kæmper om priser på OFF16

OFF er Oscarkvalificerende i 3 kategorier: OFF Hovedkonkurrence, OFF Dansk konkurrence og OFF Animationskonkurrence.

Præjuryen har set 739 timers film, dvs. ca. 30 dages film

Årets korteste film i konkurrencen varer 2.29 sekunder

OFF så dagens lys i 1975 og er Danmarks ældste filmfestival

Hvert år udpeges en ny kunstnerisk profil. Sidste år var det Ellen Hillingsø, som i år har givet stafetten videre til tidligere rektor fra Filmskolen, Poul Nesgaard, der bidrager med inspirerende og debatskabende programmer under temaet "Kunsten som samfundskritik"

Officiel åbningsfest

Festivalleder Birgitte Weinberger, som har stået i spidsen for OFF siden 2009, byder velkommen til endnu en spillevende og formfuldendt udgave af festivalen 29. august kl. 20 på Magasinet. 

"Vi kan begejstre den nysgerrige, overraske den vidende, provokere den selvsikre og overbevise den skeptiske. Vi kan indgyde til udsyn og opfordre til indsigt. Og vi kan favne ikke blot fantastiske filmoplevelser, men også oplevelser uden for biografens mørke; workshops, debat, open