Gå gratis i biografen 3. maj

10-ÅRS-DAGEN. Børn, der fylder 10 år i 2014, kan gå gratis i biografen lørdag den 3. maj.

De sidste fem år har biograferne inviteret alle børn, der fyldte ti år samme år, ganske gratis i biografen. Over 10.000 børn har hvert år benyttet sig af muligheden, og biograferne afholder nu 10-års-dagen for sjette gang.

Man henvender sig blot i den biograf, hvor man vil se filmen. I nogle biografer kan man på forhånd bestille billetter til dagen. I andre biografer skal man henvende sig på selve dagen.

Den 10-årige skal ikke nødvendigvis ledsages. En ledsager til den 10-årige betaler fuld pris for billetten. Det er også muligt, at en hel klasse med 10-årige kan gå sammen i biografen på dagen. Det er muligt at se flere film på dagen, og billetterne vil stadig være gratis for dem, der fylder 10 i år.

Det er de respektive biografer, der tilrettelægger programmet for dagen, så informationer om film og billetbestilling skal ske ved henvendelse til den biograf, man ønsker at benytte.

Baggrunden for tiltaget er, at filmbranchen ønsker, at alle børn stifter bekendtskab med film på det store lærred. Ikke alle danske børn når nødvendigvis at få den oplevelse fra barnsben, og det ønsker branchen at råde bod på.

En undersøgelse i England viser, at unges biografvaner fortsætter, når de bliver voksne. Mennesker, som ofte så film som børn, går mere i biografen som voksne i forhold til dem, der ikke gjorde. Det oplyser Foreningen af Filmudlejere I Danmark og Danske Biografer, der står bag lørdagens arrangement.

Se også www.10aarsdagen.dk.