Gåsehud i Cinemateket

MÅNEDENS FILM. Alicia Duffys "All Good Children" vises i Cinemateket i Filmhuset fra 11. til 21. august.

"One, two, three, four, five, six, seven. All good children go to heaven."

Og hvad sker der med de ikke så gode børn? Det gamle engelske børnerim rummer en blanding af troskyldig leg og truende mørke, som også karakteriserer Alicia Duffys gåsehudsfremkaldende drama "All Good Children" fra 2010, der kan ses fra 11. til 21. august som månedens film i Cinemateket i Filmhuset.

Den 11-årige irske Dara og hans lidt ældre storebror Eoin har netop mistet deres mor og bliver i nogle uger passet af deres franske tante i det landlige Provence, mens deres far har praktiske ting at se til. At Dara og Eoin er tynget af sorg og savn, ser man reelt kun i deres ømme leg med katten i huset. Voksenskikkelserne bliver hurtigt til perifere skygger, der kun halvt blander sig i børnenes gøremål og aldrig kommer tæt på at få dem i tale. 

Snart møder brødrene den jævnaldrende engelske Bella, hvis forældre sætter en gammel herregård i stand i nabolaget. Hun er indtagende med sit flammende og flagrende hår, og virker respektløs, flirtende og egensindig. Dara forelsker sig blindt i hende. Hun ved det – og kaster så sin opmærksomhed på storebror Eoin.

"All Good Children"
Cinemateket
11. til 21. august kl. 19.15 (Dog ikke mandag den 15. august)

Billetbestilling

Instruktør: Alicia Duffy
Irland, Belgien, Frankrig, Storbritannien, 2010
35mm, 80 min., engelske undertekster
Tilladt over 15 år,