"Ghosts of Cité Soleil" til Toronto Filmfestival

Asger Leths "Ghosts of Cité Soleil" er udvalgt til Toronto International Film Festival, der afholdes 7.-16. september. Filmen deltager i festivalens dokumentarfilmsektion Real to Reel.

Filmholdet har fulgt to brødre, Bily og 2pac, støtter af Præsident Aristide og bevæbnede bandeledere i slumkvarteret Cité Soleil i Haitis hovedstad. Filmen foregår i de sidste måneder af præsidentens regeringstid.

Toronto International Film Festival er Nordamerikas vigtigste filmfestival, og dansk film har gennem de senere år i stigende grad satset på tilstedeværelse ved festivalen. For en film kan det være første skridt ind på det nordamerikanske marked. Festivalen viser stor interesse for dansk film, og instruktører som Anders Thomas Jensen, Susanne Bier, Nicolas Winding Refn og Ole Christian Madsen har alle deltaget på den canadiske festival i de seneste år og fået god modtagelse.

I modsætning til de store festivaler i Cannes og Berlin, har Torontos festival valgt ikke at tilknytte et filmmarked. Filmkøbmændene ser derfor film sammen med et almindeligt publikum, og det giver køberne en unik mulighed for at vurdere, om en film fænger hos publikum. Samtidigt skærper festivalen i disse år sin profil, så den i tiltagende grad introducerer film, som ikke har været vist ved andre festivaler, og det gør køberne yderligere interesserede.

Festivalens åbningsfilm bliver "The Journals of Knud Rassmussen", co-produceret af Barok Film og med Jacob Cedergren, Kim Bodnia og Jens Jørn Spottag i rollerne som de danske opdagelsesrejsende.

Anders Morgenthalers "Princess" er allerede udtaget til det kultprægede midnatsprogram, Midnight Madness, og festivalen er endnu ikke færdig med udvælgelsen af film til de andre store spillefilmsektioner.

Asger Leths "Ghosts of Cité Soleil" er produceret af Mikael Rieks, Tomas Radoor og Seth Kanegis for Nordisk Film.

Toronto International Film Festival: www.bell.ca/filmfest FILM #47: "Cité Soleil, Haiti"DFI Fact Sheet: "Ghosts of Cité Soleil"FILM #44: "Hundeslæde, inuktitut og 50° kulde"Filmens website: "The Journals of Knud Rassmussen"

For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske Filminstitut, Christian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464Lars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559