Girls United – ny webserie om et pigefodboldhold

PREMIERE. Varm op til det kommende VM i fodbold med ’Girls United’, en ny webserie om et pigefodboldhold, der kan ses på DR tv og DR Ultra fra den 10. juni.

Hvad sker der, når en gruppe piger, der er vant til at spille fodbold hjemme i gården, pludselig skal spille sammen på et rigtigt fodboldhold? Hvilke regler skal man forholde sig til, når man pludselig står over for en professionel træner? Og hvordan bliver man den nye Nadia Nadim, når formanende forældre og venindekonflikter kommer i vejen?

Disse og flere spørgsmål tackler instruktør Malene Rykær og medinstruktør Sarah Jane Del Castillo Jonassen i en ny webserie, der først og fremmest handler om at være pige, men også om at lære at spille sammen på et hold.

Serien, der fokuserer på de fire piger Rahma, Rayann, Azall og Nastaran samt deres træner Ida, berører samtidig spørgsmålet om, hvordan det er at være muslimsk pige på en fodboldbane. 

"At pigerne stort set alle sammen kommer med en anden etnisk baggrund, er umiddelbart underordnet, men selvfølgelig fascinerende, både fordi de er underrepræsenteret på skærmen og ude i klubberne (…)," udtaler Malene Rykær i pressematerialet og understreger, at hun håber, webserien kan være med til at rykke grænser for opfattelsen af, hvad muslimske piger kan og må.

’Girls United’ består af 14 afsnit. De første fem afsnit af serien lægges ud på DR tv og DR Ultra den 10. juni, mens de næste fem kan ses fra den 17. juni, og de sidste fire fra den 24. juni. 

Serien er produceret af Made in Copenhagen og har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup.

Premiere på 'Girls United'

Hvad: webserie for børn og unge

Hvornår: 10. juni 2018

Hvor: På DR.tv og DR Ultra

Tags: