Globale daglejere og William H. Macy som retskaffen psykopat i Cinemateket 17. maj

Billede til artiklen Globale daglejere og William H. Macy som retskaffen psykopat i Cinemateket 17. maj
Cinemateket har to følelsesladede film på tapetet søndag den 17. maj: Dokumentarfilmen "Long Distance Love", om daglejere med 3.500 km mellem familie og arbejde, og spillefilmen "Edmond", med William H. Macy i rollen som den forsagte forretningsmand, der i løbet af en enkelt nat udvikler sig til voldelig psykopat.

"Long Distance Love" (2008)
Billede til artiklen Globale daglejere og William H. Macy som retskaffen psykopat i Cinemateket 17. maj17. maj kl. 14.30

Den svenske instruktør Magnus Gertten og medinstruktør Elin Jönsson har skabt en billedrig og stemningsmættet fortælling om mennesker, der lever med konsekvenserne af den globaliserede verdens flygtningestrøm. Oplev historien om 18-årige Alisher, der rejser til Moskva for at arbejde og sende penge tilbage til sin gravide kone i fattigdoms- og arbejdsløshedsramte Kirgisistan.

"Long Distance Love" introduceres af instruktør Magnus Gertten, som efterfølgende svarer på spørgsmål.

Læs mere og bestil billetter.

"Edmond" (2005)
Billede til artiklen Globale daglejere og William H. Macy som retskaffen psykopat i Cinemateket 17. maj17. maj kl. 19.15

Ansigtstrækkene er triste på skuespilleren William H. Macy. Man kunne opleve udtrykket som et tegn på svaghed, ulykke og skyld hos et ellers almindeligt hverdagsmenneske, og som sådan er han ofte blevet castet i film som f.eks. "Fargo" og "The Cooler".

Således også i "Edmond", hvor Macy spiller den retskafne forretningsmand, Edmond Burke, som en aften på vej hjem fra arbejde impulsivt besøger en spåkone, som fortæller ham: "Du er ikke hvor du hører til". Efter et skænderi med sin kone flygter Edmond ud i byens natteliv, og den sædvanlige stramme selvkontrol udskiftes med en voldelig turne rundt på stripklubber, spillebuler og bordeller i byens underverden.

Læs mere og bestil billetter.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på www.cinemateket.dk.