Golden Globe til Biers Hævnen

The Hollywood Foreign Press Association valgte Susanne Biers "Hævnen" til den fornemme Golden Globe Award i kategorien Best Foreign Language Film. Filmen er på vej til festivalen i Sundance og med i Oscar-kapløbet.

Susanne Biers "Hævnen" vandt en Golden Globe for Best Foreign Language Film. Biers film var nomineret sammen med bl.a. den hyldede mexicanske instruktør Alejandro González Iñnáritus biografaktuelle "Biutiful".

Golden Globe Awards uddeles af The Hollywood Foreign Press Association, samlingen af internationale journalister med base i Californien, som skriver til hele verden om film og tv-produktion.

Det er tredje gang, en dansk film vinder den eftertragtede pris. I 1956 gik den til Dreyers "Ordet" og i 1988 til "Pelle Erobreren".

"Hævnen" i Oscar-kapløb

Biers film havde international premiere på filmfestivalen i Toronto i september, og den har siden vundet blandt andet hovedpris og publikumspris i Rom og priser for bedste instruktion og manuskript i Sevilla.

"Hævnen" er udtaget til visning på filmfestivalen i Sundance, der åbner den 20. januar, og her sidder Susanne Bier i jury for festivalens internationale konkurrence for spillefilm, World Cinema Dramatic Competition.

"Hævnen" er også indstillet som Danmarks deltager i Oscar-kapløbet til prisen for bedste ikke-engelsksprogede film. Allerede på onsdag, den 19. januar, offentliggøres en shortlist med de ni film, der kan nomineres, og selve nomineringerne offentliggøres den 25. januar. Oscar-festen finder sted den 27. februar.

"Hævnen" er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Historien er af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, manuskriptet af Anders Thomas Jensen, fotograf er Morten Søborg, dff, og klip ved Pernille Bech Christensen.

Årets Golden Globe-nomineringer og -vindere.