Grand viser årets 5 bedste nordiske film

Fem film nomineret til Nordisk Råds Filmpris vises søndag den 4. oktober til og med fredag den 9. i Grand Teatret i København.

Alle fem film vises søndag den 4. oktober fra kl. 12 til 23 med indledning af filmenes instruktører. "Antichrist", den danske nominerede film, indledes af filmens producer Meta Louise Foldager. Filmene kan også ses enkeltvis om søndagen og igen i løbet af den følgende uge, hvor der dagligt er en visning af én af filmene.

De fem film er:

Lars von Triers meget omtalte "Antichrist", som er set af mere end 80.000 herhjemme.
Søndag kl. 12 og mandag kl. 21.30

Olaf de Fleur Johannessons "The Amazing Truth about Queen Raquela" fra Island.
Raquela, en filippinsk transseksuel, slipper væk fra gaderne i Cebu City og begynder et nyt liv i Paris, hvor hun bevæger sig ind i den mere lukrative internetpornobranche og og finder nye venner.
Søndag kl. 16.40 og tirsdag kl. 17

AJ Annilas "Sauna" fra Finland.
En eksistentielt ladet, historisk gyser om synd og tilgivelse gennemvædet af finsk saunakultur og udspillet i året 1595 i krydsfeltet mellem protestantisme, russisk ortodoksi og hedenskab.
Søndag kl. 21.30 og onsdag kl. 17

Rune Denstad Langlos "Nord" fra Norge.
Skiløberen Jomar har isoleret sig og lever et ensomt liv som vagt i et skiområde, da han får at vide, at han muligvis er far, og det bringer ham ud på en mærkelig og poetisk rejse gennem Norge på snescooter.
Søndag kl. 19 og torsdag kl. 17

Mikael Kristerssons "Lysår" fra Sverige.
Den smukke dokumentarfilm udforsker de små ting i instruktørens egen have i en gammel landsby i det sydlige Sverige, hvor verden skildres fra musvittens, hvepsens og den lille kålsommerfugls perspektiv.
Søndag kl. 14.20 og fredag kl. 17

Læsere af filmmagasinet Ekko kan købe to billetter og nøjes med at betale for én.

Vinderen af Nordisk Råds Filmpris offentliggøres den 21. oktober og uddeles sammen med de øvrige priser ved Nordisk Råds efterårssession den 27. oktober i Stockholm.

Grand Teatets filmvisninger
 
Nordisk Råds Filmpris 

Læs mere om Nordisk Råds Filmpris og de fem film: Download "Event Magazine"