Gratis film

Aarhus Filmfestival byder i dag velkommen til fire dage med kort- og dokumentarfilm.

Festivalens fokus er placeret på den kunstneriske og eksperimenterende kortfilm og på dokumentarfilm med vigtige globale emner. Udover filmvisningerne afholdes der også en række events, seminarer og debatter.

Dokumentar

Dokumentarfilmprogrammer byder på internationale kvalitetsfilm om global ansvarlighed, menneskerettigheder og sociale forandringer. Filmene udforsker deres emner skånselsløst og fortællermæssigt udfordrende og åbner nye muligheder for, at seeren kan engagere sig som medspillere i en globaliseret virkelighed.

Kortfilm

Festivalens kortfilmprogrammer præsenterer internationale filmperler af kunstnerisk, innovativ karakter. Fælles for filmene er, at de bruger lyden og billedets muligheder til at bryde med det traditionelle filmsprog og lege med genren. Det er film, der skal udfordre, overraske og fortrylle og taler til steder i seerens sind og krop, som sjældent berøres.

Events

Som alle filmfestivaler med respekt for sig selv og publikum afholder Aarhus Filmfestival også forpremierer, fester og koncerter. Blandt de mere unikke begivenheder er filmvisninger i Badeanstalten Spanien, hvor det er muligt at nyde film kun iført badetøj.

Go Wæst

I konkurrenceprogrammet Go Wæst er nogle af de bedste jyske film samlet. Filmene er samlet i tre visninger lørdag den 14. november fra kl. 10.00.

I kølvandet på festivalen i Århus tager Aarhus Filmfestival "on tour" i Jylland med en række film og debatarrangementer.

Aarhus Filmfestival
Programoversigt
Facebook