Gudmundssons Heartstone i optagelse

I OPTAGELSE. Søren Malling startede i denne uge optagelser i Island på den dansk-islandske spillefilm "Heartstone" af Gudmundur Arnar Gudmundsson.

"Heartstone" foregår i en afsides fiskerlandsby i Island. Thor og Christian er bedste venner, og det er sommeren, hvor følelserne begynder at spire. Thor er forelsket i Beth, den smukkeste pige i byen. Og Christian opdager, at han er tiltrukket af sin ven. Følelserne er svære at skjule, og efterhånden som resten af byen involveres, optrappes konflikterne i det lille samfund.

Søren Malling spiller i Gudmundur Arnar Gudmundssons film en dansk immigrant, Sven, som har slået sig ned i den lille fiskerby. De to hovedroller, Thor og Christian, arbejder for Sven.

Gudmundsson modtog en special mention i Cannes Hovedkonkurrencen 2013 for kortfilmen "Whale Valley", og filmen blev nomineret til European Film Awards. Han har modtaget mere end 20 priser for den og sin seneste kortfilm, "Ártún".

"Heartstone" er udviklet i Cannes Festivalens residens-program, hvor et dusin unge instruktører hvert år kan vinde en plads til gennem 4½ måned at udvikle et filmprojekt.

Instruktøren har selv skrevet manuskript. Herboende Sturla Brandth Grøvlen er fotograf, Anne Østerud og Janus Billeskov Jansen er klippere, og Kristian Eidnes Andersen er komponist og sound designer. Jesper Morthorst og Lise Orheim Stender producerer for SF Film Production i koproduktion med Anton Máni Svansson for islandske Join Motion Pictures med støtte fra Icelandic Film Center og Det Danske Filminstitut, der har bevilget 2,5 mio. kr. til produktionen gennem konsulentordningen ved Åke Sandgren.

Læs mere på filmens hjemmeside.