Gys i klasseværelset

UNDERVISNING. Børn i folkeskolens 3.–6. klasse kan nu gyse sig til viden om filmsproget – på nettet. Det Danske Filminstitut har lavet et interaktivt web-undervisningsmateriale om gyserfilm.

Med det nye undervisningsmateriale "Gys!" kan eleverne i mellemskolen løse selvstændige opgaver med udgangspunkt i tre korte børnegyserfilm Aqualorius, Buldermanden og Uhyret. Filmene streames fra Filmstriben, og selve problemløsningen foregår ligeledes på nettet.

"Webmaterialet giver nogle pædagogiske muligheder, som et traditionelt skriftligt materiale eller en lærebog ikke har", fortæller Flemming Kaspersen, redaktør fra DFIs afdeling for børn og unge. "Begreber som klipning, beskæring, synsvinkel, tempo, lyd og spændingsopbygning kan virke meget teoretiske, men "Gys"-materialets interaktive opbygning giver eleverne mulighed for at gå direkte i dybden med konkrete eksempler. – Og så er de tre film og webmaterialet forhåbentlig også sjovt for lærere og elever at arbejde med!"

Film i skolen

DFI laver Undervisningsmaterialer til brug i folkeskolen og gymnasiet.

Der er undervisningsmaterialer til mere end 350 film – både kort- og dokumentarfilm og danske og udenlandske spillefilm. Alle materialer er gratis.

Seneste materialer

Film i undervisningen

Det Danske Filminstitut stiller en lang række ressourcer til rådighed for lærere, der ønsker at anvende film i undervisningen.

Udover undervisningsmateriale til film består det af:

  • Mere end 800 kort- og dokumentarfilm på www.filmstriben.dk. Skoler og gymnasier kan tegne abonnement på Filmstriben, som giver både lærere og elever adgang til alle DFIs film, både på skolen og hjemme.
  • Med Skolen i Biografen – DFIs skolebioordning, der nu dækker mere end 70 % af landets kommuner.
  • Kurser og efteruddannelse for lærere, lærerstuderende, skolebibliotekarer m.fl.
  • Det interaktive filmstudie FILM-X i Filmhuset i København

Læs mere på www.dfi.dk/filmiundervisningen

gys-undervisningsmateriale
Screenshot fra undervisningsmaterialet "Gys!".

Gysergenren

At materialet netop tager udgangspunkt i gysergenren er heller ikke tilfældigt.

"Ambitionen med "Gys!" har været at lave et undervisningsmateriale, som sætter fokus på de grundlæggende filmiske virkemidler på en måde, der er sjov og udfordrende for eleverne. Og netop gysergenren er oplagt til at illustrere, hvordan filmmediet fungerer, fordi den tydeligt og flittigt benytter hele den filmiske værktøjskasse."

Webmaterialet er bygget op omkring stillbilleder, klip, lyd og klassiske gyservirkemidler i de tre film, og med materialet følger også en vejledning til læreren. Undervisningsmaterialet og lærevejledningen er gratis, og filmene kan streames på alle skoler med abonnement på www.filmstriben.dk.

Se undervisningsmaterialet "Gys!".