Håb og frygt på Kongens Nytorv

INSTALLATION. Der er verdenspremiere på Charlotte Haslund-Christensens video-installation "Hope & Fear" den 27. august på Kongens Nytorv, hvor den kan opleves frem til den 4. september.

Charlotte Haslund-Christensens 28 minutter lange video-installation "Hope & Fear" vises i et 20 meter bredt format på metrohegnet ved Kongens Nytorv i tidsrummet 21.30 – 01.00 frem til den 4. september som en del af Copenhagen Art Week. 

"Jeg ønsker, at vi får mere tillid til hinanden" – Charlotte Haslund-Christensen

"Jeg ønskede at møde mennesker på gaden og give værket tilbage til gaden. Vi bliver bombarderet konstant med frygt og farer i gennem medierne – og det er jeg så træt af. Det gør os handlingslammede og bange. Sådan ser mit liv og mit møde med verden ikke ud. Jeg ønsker, at vi får mere tillid til hinanden. Og nysgerrighed overfor hinanden. Hvor folk snakker med hinanden ansigt til ansigt og ikke til telefonen," fortæller Charlotte Haslund-Christensen om "Hope & Fear".

På en tredelt billedside besvarer mennesker fra Beijing, Buenos Aires, Cairo, Dar es Salaam, København, New York og Ulan Bator de samme to spørgsmål: Hvad er din største frygt? – Og hvad er dit største håb? Sammen danner de et kor af stemmer fra hele verden, som henvender sig direkte til kameraet og beskueren.

Charlotte Haslund-Christensen opererer som fotograf og video-kunstner i spændingsfeltet mellem antropologi, dokumentar og social interaktion.

"Hope & Fear" er produceret af Haslund Film i samarbejde med Fotografisk Center, Øksnehallen, Fotobiennalen, Byens Hegn og KKart med støtte fra Filmværkstedet.

Teaser

Hope & Fear - Teaser fra Det Danske Filminstitut på Vimeo.