Hack kulturarven!

HACKATHON. Nogenlunde sådan lyder åbningssalutten, når det store digitale weekendtræf for kulturhackere sættes i gang fredag den 2. oktober. Det Danske Filminstitut er med blandt arrangørerne af årets kulturhackathon, der finder sted i DR Koncerthuset.

Vores fælles kulturarv får en tur i den kreative mølle, når udviklere, designere og helt almindelige it-nørder for fjerde år i træk mødes til en såkaldt hackathon med titlen HACK4DK i DR Koncerthuset i København.

I løbet af arrangementets tre dage vil kulturhackerne gå på opdagelse i de digitale kulturarvssamlinger og skabe nye produkter eller tjenester til mobil, tablet eller websider ved at remixe data om film, kunstværker, bygninger, fortidsminder og andet kulturgods, som Danmarks store kulturarvsinstitutioner stiller til rådighed.

Det Danske Filminstitut stiller op til HACK4DK med et datasæt, hvor den geografisk interesserede kulturhacker måske får lyst til at kombinere historiske filmoptagelser fra gadeliv i en dansk provinsby med andre institutioners data fra samme sted, for eksempel ældre kort. En anden kulturhacker med hang til historiske begivenheder som skibskatastrofer eller bombningen af Shellhuset vil måske søge at få disse belyst på tværs af forskellige kilder, for eksempel filmklip fra Filminstituttet, aviser fra Statsbiblioteket og fotos fra Det Kongelige Bibliotek.

Hele ideen med åbne kulturarvsdata er at udnytte det fulde potentiale af digitaliseringen af arkiver og museer, hvor det nu for alvor er muligt at sætte vores fælles historie i spil i nye og overraskende sammenhænge.

Der meldes totalt udsolgt til HACK4DK 2015, som finder sted i DR Koncerhuset fra 2. til 4. oktober. Det bedste produkt kåres ved en afstemning blandt deltagerne. Et eksempel på en tidligere vinder er en app, som kan bruges i København til at pege på et historisk hus og derved få viden om for eksempel arkitekt og byggestil.

Læs mere om HACK4DK 2015 

Bag arrangementet står Kulturstyrelsen, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Det Kongelige Bibliotek, Det Danske Filminstitut, Dansk Kulturarv, MMEx og DR.

Følg HACK4DK på de sociale medier:

twitter.com/hack4dk
facebook.com/hack4dk

hack4dk-2015_plakat_210
Tags: HACK4DK