Hævnen flot modtaget i USA

USA. Amerikanske anmeldere er begejstrede for Bier.

Efter den fantastiske prishøst ved Oscar- og Golden Globe-uddelingen blev "Hævnen" i går lanceret i amerikanske biografer. Og responsen fra anmelderne er positiv.

Internetsiden Rotten Tomatoes, der samler vurderingerne fra en lang række amerikanske anmeldere, har i skrivende stund tildelt "Hævnen" en score på 81%. Den ligger dermed andenhøjest blandt denne uges premierefilm.

L.A. Times' kritiker Kenneth Turan bemærker om Hævnen, at "Bier har en særlig evne til at forvandle abstrakte, moralske spørgsmål til nervepirrende, betagende dramaer, der med overvældende virkning undersøger det komplekse net af følelser, der kendetegner os."

Peter Debruge fra Variety udtaler, at "Bier og Jensen iscenesætter en moralsk gåde, der ville være Krzystztof Kieslowski værdig. Den kræver den slags svære personlige beslutninger, som publikum vil diskutere længe efter, lysende tændes."

Rolling Stone's Peter Travers vender tommelfingeren op: "På trods af afstikkere til sentimentalitet og prædiken er "Hævnen" et følelsesmæssigt kraftværk"

I forbindelse med premieren gav Bier også et interview til filmspecialisten Elvis Mitchell på netradioen KRCW. I programmet "The Treatment" inviterer Mitchell hver uge en fremtrædende filmmager ind og dykker ned i gæstens karriere. Interviewet, der varer en halv time, kan høres her.

Tags: Hævnen