Hævnen inviteret til Sundance

FESTIVAL. "Hævnen" blev i går, den 2. december, inviteret til at deltage på Sundance Film Festival, samtidig med at Susanne Bier modtog instruktørprisen for sin film på den anden side af kloden på India International Film Festival.

Susanne Biers "Hævnen" er i vælten for tiden.

India International Film Festival, der afholdes i Goa, overrakte torsdag den 2. december prisen for bedste instruktør til Susanne Bier for "Hævnen". Et halvt døgn senere på den anden side af jordkloden inviterede Sundance Film Festival Biers film med i programserien Spotlight, der præsenterer de bedste film, festivalens filmudvælgere har set på andre festivaler.

På festivalen i Sundance deltager i serien Premieres også den engelske spillefilm "Perfect Sense", der er dansk koproduceret af Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Perfect Sense", der har Ewan McGregor og Eva Green i hovedrollerne, er et kærlighedsdrama om to mennesker, der forelsker sig, mens verden omkring dem begynder at gå i opløsning. Filmen er instrueret af David Mackenzie efter Kim Fupz Aakesons manuskript.
"Hævnen" havde international premiere på festivalen i Toronto i september og har siden vundet hovedpris og publikumspris i Rom og priser for bedste instruktion og manuskript i Sevilla.

Biers film er set af ikke mindre end 411.000 i biograferne herhjemme, hvor den stadig vises, og den er indstillet som Danmarks deltager i Oscar-kapløbet til prisen for bedste ikke-engelsk-sprogede film.

"Hævnen" og en serie med Biers spillefilm deltager fra i dag på Grækenlands største filmfestival, som afholdes i Thessaloniki, og Bier får den 10. december overrakt prisen 'Creative Excellence Award' af den græske kulturminister.

Sundance Film Festival (20.-30. januar 2011)
International Film Festival of India (22. november-2. december)
Thessaloniki International Film Festival (3.-12. december)