Hævnen Oscar-nomineret

Det amerikanske filmakademi har nomineret Susanne Biers "Hævnen" til en Oscar i kategorien Best Foreign Language Film.

Først vandt "Hævnen" en Golden Globe, derefter blev Susanne Biers film udtaget af Academy of Motion Picture Arts and Sciences som en af de ni film, der skulle deltage i udskillelsesopløbet, og i dag kl. 14.30, 5.30 Los Angeles-tid, blev det så udmeldt, at "Hævnen" har fået sin nominering i kategorien Best Foreign Language Film.

Kategoriens fire andre nominerede film, der kan vinde en Oscar den 27. februar, er Algeriets "Hors la loi" af Rachid Bouchareb, Canadas "Incendies" af Denis Villeneuve, Grækenlands "Dogtooth" af Yorgos Lanthimos og Mexicos "Biutiful" af Alejandro González Iñárritu.                  

For fire år siden blev Susanne Biers "Efter brylluppet" nomineret i samme kategori, og i 1988 og 1989 vandt henholdsvis "Babettes gæstebud" og "Pelle Erobreren" en Oscar.

"Hævnen", der er set af 415.000 herhjemme, har haft biografpremiere i de nordiske lande. Den er blevet vist på en lang række store internationale festivaler og har vundet markante priser. 

Filmen er solgt over det meste af verden, og inden for de næste par måneder får den premiere i Tyskland, Frankrig, Schweiz, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Korea, Hong Kong og Brasilien.

"Hævnen" er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Historien er af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, manuskriptet af Anders Thomas Jensen, fotograf er Morten Søborg, dff, og klipper er Pernille Bech Christensen.

www.oscars.org 

Oscar – priser og nomineringer