Hævnen til Rom

FESTIVAL. Susanne Bier får chancen for en tur op ad den røde løber i den evige stad, når Rom Internationale Filmfestival sidst på måneden inviterer til film og galla, hvor "Hævnen" er udvalgt til festivalens hovedkonkurrence. Kaspar Munks "Hold om mig" er udvalgt til festivalens børne- og ungdomskonkurrence.

Rom Filmfestivalens fornemme førstepris gik sidste år til "Broderskab", Nicolo Donatos skildring af forbudt kærlighed i et højreradikalt miljø. I år er to danske film i spil til Den Gyldne Marcus Aurelius Pris: Susanne Biers "Hævnen" i hovedkonkurrencen og Kaspar Munks "Hold om mig" i ungdomskonkurrencen. Begge film får europæisk premiere på festivalen. 

"Hævnen" deltager i et alsidigt lineup af i alt 16 internationale titler. Biers drama om etiske dilemmaer i en sammensat, global verden er allerede købt til biografvisning i Italien og forventes at få premiere i starten af 2011. Der er en fin tradition i Italien for Biers film, der over årene har høstet stor succes hos det italienske publikum.

Susanne Biers film kommer til Italien med stærk medvind. Ved verdenspremieren i Toronto blev den modtaget med begejstring af både publikum og presse, og senest har "Hævnen" fået top-stjernekarakterer i Sverige og Norge. Filmen er desuden den danske kandidat til Oscar-nomineringerne i kategorien for bedste udenlandske film.

Ungdomsdramaet "Hold om mig", der dykker ned i emner som mobning og klassekonflikter, havde premiere herhjemme den 2. september. Filmen er instrueret af den Super16-uddannede Kaspar Munk, der tidligere har gjort sig bemærket med kortfilmene "En lille død" og "Forsvunden". "Hold om mig" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts RÅFILM-pulje.

"Hævnen" og "Hold om mig", der distribueres af hhv. Nordisk Film Biografdistribution og Sandrew Metronome, er begge blevet godt modtaget af det danske publikum og kan stadig ses i biograferne.

Rom Internationale Filmfestival 28. oktober – 5. november