Halv pris i biffen på søndag

Søndag den 25. oktober er Store Biografdag i samtlige af landets biografer. På dagen vil alle film i alle landets biografer derfor kunne ses til halv pris af en almindelig voksenbillet.

Udover halv pris på alle film er det normale program udvidet i flere biografer.
I Grand Teatret er der snigpremiere på den enestående og Oscarvindende tegnefilmsskaber Hayao Miyazikis nye opus, "Ponyo på klippen ved havet", der har officiel premiere den 13. november. Hele søndagen viser Grand desuden de fem film af Miyaziki, der tidligere har gået i danske biografer. Om morgenen vises filmene med dansk tale og om aftenen med original tale og danske undertekster.

I Cinemaxx er der snigpremierer på både Anders Morgenthalers nye tegnefilm "Æblet og Ormen" og komedien "Simon og Malou". Begge film har premiere 6. november.

I Cinemateket er der officiel premiere på Johan Melins metafysiske multiplot-fortælling "Profetia", som skildrer en enkelt dag, hvor flere menneskeskæbner krydser spor. Instruktøren vil selv introducere filmen.

Se desuden biografernes hjemmesider for flere specialarrangementer.

Den store Biografdag er et initiativ, der skal belønne de mange trofaste publikummer og inspirere de gæster, der måske sjældent går i biografen, til at tilbringe en søndag i plysstolene. Det er tanken at Den Store Biografdag skal være en årlig tilbagevendende begivenhed. Dagen er et samarbejde mellem de Danske Biografer og de danske filmudlejere med støtte fra Det Danske Filminstitut.