Hårde pakker, tak!

JUL. Årets julegaver til filmelskere kan meget vel være bøger. Efteråret har budt på en ordentlig stak danske filmbøger, blandt andet Nils Thorsens "Geniet. Lars von Triers liv, film og fobier", Marcus Aggerbjergs "Rukov, et portræt", Jacob Wendt Jensens "Ove Sprogøe. En biografi" og Peter Schepelerns moppedreng af et filmleksikon.

Det bugner med potentielle julegaver til filminteresserede i Filmhusets Film- & boghandel. Få inspiration i nedenstående nyheder, der alle kan købes i Gothersgade 55 eller i netbutikken.

geniet_88px

"Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier", Nils Thorsen
Nils Thorsen forsøger i bogen "Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier" at finde ind til sandheden om Lars von Trier – eller i hvert fald komme så tæt på som muligt. Kernen i bogen er lange samtaler med Trier, som suppleres af en række interviews med centrale skikkelser i instruktørens liv privat og kunstnerisk.

Læs også FILMupdates nyhed om bogen.

rukov_et_portraet_88px

"Rukov - et portræt", Marcus Aggersbjerg
Mogens Rukov er dansk films grå eminence. Han har ledet filmskolens manuskriptuddannelse i en årrække og sat sit tydelige fingeraftryk på mange af skolens produktioner og en lang række prisvindende danske film. Rukov har medvirket som med¬forfatter og konsulent på film som Festen, Idioterne, En kærlighedshistorie, Bænken, Arven og Drabet.

VIDEO: Se også Jørgen Leths interview med Mogens Rukov i forbindelse med udgivelsen af bogen.

ove_sprogoe_2_88px

"Ove Sprog Sprogøe. En biografi", Jacob Wendt Jensens
Ove Sprogøe blev folkeeje i rollen som Egon Olsen i "Olsen Banden" og som Dr. Hansen i "Matador", men hans 50 år lange karriere rummede meget mere end det. I alt nåede han at medvirke i 159 film og mere end 130 teaterstykker. Ove Sprogøe var samtidig et af branchens mest private mennesker.

Journalist og filmkritiker Jacob Wendt Jensen har skrevet historien om den folkekære skuespillers liv baseret på et omfattende kildemateriale og mere end interviews med den nære familie, private venner samt en række af dansk film og teaters største navne.

Læs også FILMupdates nyhed om bogen.

schepelern_leksikon_88px

Filmleksikon, Peter Schepelern
Filmleksikon, der giver overblik over hele filmområdet; instruktører, skuespillere, producenter, forfattere, fotografer, komponister, teknikere, såvel som filmlande, institutioner, genrer, tekniske termer, teoretiske begreber, praktiske funktioner, fordelt på 4000 opslag, ledsaget af mere end 2500 illustrationer.

VIDEO: Se også Peter Schepelern præsentere udgivelsen i Filmhuset.

armadillo_dvd_88px

Armadillo, Janus Metz
Netop udkommet på dvd er Janus Metz' drama "Armadillo", der har skabt opmærksomhed verden over, både for dens filmiske kvaliteter og kontroversielle indhold.
Filmen følger en flok danske soldater i krig i Afghanistan og går tæt på de menneskelige konsekvenser, når man som ungt menneske sendes i krig og idealerne møder virkeligheden.

Se også FILMupdates interview med Janus Metz om filmen.

Se hele listen over nyheder i Filmhusets Film- & Boghandel.