Helium vandt en Oscar

OSCAR 2014.  Anders Walter og M&M Productions kortfilm vandt en Oscar i kategorien live action short. 

Det lykkedes for "Helium". Anders Walter og M&M Productions kortfilm vandt en Oscar i kategorien live action short. Det er fjerde gang, en dansk kortfilm vinder en Oscar, og M&M Productions har stået bag dem alle: "Valgaften" i 1999, "Der er en yndig mand" i 2003 og "The New Tenants" i 2010.

"Der er grund til at være stolt. Det er lykkedes en dansk film at erobre endnu en Oscar. Tillykke til "Helium" og hele holdet," siger Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut."

"Det, at vi som en lille filmnation præsterer at få en film med blandt de nominerede værker, som Filmakademiet finder Oscar-værdige, er i sig selv en præstation.Vi havde i år endda tre film nomineret i hele spektret fra kortfilm over dokumentarfilm til spillefilm. Det siger meget om, hvor bredt dansk film spænder, og hvor højt agtet vores film er ude i verden. Når man ser på feltet af film, der i år er nomineret i alle de store Oscar-kategorier, er der samtidigt grund til at give udtryk for en vis ydmyghed. Niveauet er imponerende højt. Der tages chancer og fortælles med stor overlegenhed. Danske filmmagere har vist, at vi også kan være med, så når der i år skal findes en ramme for dansk filmproduktion, gældende for de næste fire år, er det vigtigt, at vi fortsat sigter højt og får skabt en økonomi, der ikke kun giver plads til at satse på de mere sikre kort. Der skal skabes en ramme, der giver rum til nye filmtalenter, eksperimenter og legesyg fortælleglæde."

Tags: