Hella Joof laver "Fidibus"

PressemeddelelseHella Joof går i gang med sit tredie spillefilmprojekt, når optagelserne til komedien "Fidibus" indledes i slutningen af september.
Filmen foregår i pushermiljøet omkring Christiania, hvor den 25-årige Kalle, som læser retorik, hænger ud med vennen Agger og ryger en del fede. Kalle lader sig i et svagt øjeblik - og dem har han mange af - hyre af den lokale storpusher, Paten. Da Paten skal ind og brumme, forelsker Kalle sig i Patens dumme blondinekæreste, som måske ikke er så dum endda.
Filmen har mange nyere navne i hovedrollerne: Rudi Køhnke, som spillede Frank i "Nordkraft", Lena Maria Christensen, som er kendt fra tv-serien "Hotellet" og spillefilmen "Store planer", Jonatan Spang, der er skuespiller og stand-up-komiker, og Jesper Dahl alias Jokeren. I større biroller spiller en række mere kendte navne: Kirsten Lehfeldt, Christian Mosbæk, Mia Lyhne, Beate Bille, Anders Hove og Nikolaj Kopernikus.
Manuskriptet er af Hella Joof, Troels Agueh Vestergaard og Bo hr. Hansen. Thomas Gammeltoft producerer for Fine & Mellow. Det danske band Outlandishs producer Saqib står for filmens musik, som bl.a. byder på Outlandish. Filmen modtager betinget DFI-støtte på 6,5 mio. kr. gennem 60/40-ordningen. Der er forventet premiere i efterårsferien 2006.
For yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutJørgen Ramskov, 3374 3433, jorgenr@dfi.dkMarianne Moritzen, 3374 3451, mariannem@dfi.dk