Helle Hansen anbefaler på CPH:DOX

CPH:DOX. Filmkonsulent Helle Hansen har bladret programmet igennem og giver her sine anbefalinger til begivenheder på årets store dokumentarfilmfestival, der løber af stablen fra den 5. til den 15. november.

Det vil jeg (blandt andet) opleve på CPH:DOX:

Modige mænd

Tre modige mænd står frem i danskproducerede film:

Anne Wivels "Mand falder" om Per Kirkebys kamp for at vende tilbage til kunsten efter en ulykke.

CPH:DOX 2015

Find oplysninger om venues og visningstider på CPH:DOX's hjemmeside.

Jonas Poher Rasmussens "Det han gjorde", hvor Jens Michael Schau kæmper med at være dømt morder, der har afsonet sin straf, men stadig tynges af skyld.

Andreas Koefoeds "Et hjem i verden", hvor 10-årige Magomed fra Tjetjenien venter på asyl i Danmark. Der er ikke tillid til hans fars historie. Bliver de smidt ud?

Lydbilleder

Third Ear producerer fremragende radiodokumentarer, der giver mulighed for selv at skabe billederne:

På festivalen er der snigpremiere på "Dobbeltgænger". To mænd ved navn Thomas Andersen mødes. Den ene kører den anden ned og sender ham i koma. Det er 13 år siden. Nu mødes de igen.

"En aften med Scott Carrier". Carrier er podcastens svar på Bob Dylan. Det er flot at have fået ham lokket til Tycho Brahe Planetariet.

The Big Apple

Jeg skal se "A Good American", en docu-thriller, der fortæller hvordan et overvågningssystem, der angiveligt kunne have forhindret 9/11-katastrofen, blev skrottet. Filmen er instrueret af Friedrich Moser.

Alex Gibneys "Steve Jobs: The Man in the Machine" er et skarpt portræt af manden bag Apple.

Og så vil jeg opleve den berømte graffitikunstner Banksy i Chris Moukarbels "Banksy does New York", hvor kunstneren i en måned laver dagens værk på et sted, man kun kan finde ved at forstå en ledetråd. Men hvem ejer værkerne, og hvorfor forsvinder de igen?

Jacob Holdt

Min skoleklasse så Jacob Holdts "Amerikanske billeder" fra 1970'erne. Nu udstiller Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med CPH:DOX fotografierne og har desuden paneldebat med Holdt. Det glæder jeg mig til, ligesom jeg glæder mig til dokumentarfilmen om Jacob Holdt, som får premiere til næste år.

Tags: