Helle Hansen ny filmkonsulent

Helle Hansen er ansat som ny dokumentarfilmkonsulent og tiltræder den 1. september 2011.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling fra Kort- & dokumentarfilmrådet ansat Helle Hansen som ny konsulent for dokumentarfilm. Helle Hansen tiltræder den 1. september 2011 og afløser Jesper Jack.

Helle Hansen har en mangeårig journalistisk baggrund og har siden 1988 arbejdet som journalist og tilrettelægger af dokumentarprogrammer og reportager til TV STOP, DR TV, TV 2 og TV3. Siden 2004 har hun som tilrettelægger arbejdet fast sammen med Jens Olaf Jersild på DR-programmerne "Jersild på DR2", "Jersild & Spin" og "Jersild Live".

Helle Hansen instruerede den DFI-støttede dokumentar "BZ" (2006) om den danske BZ-bevægelses historie, og i 2008 redigerede hun bogen "69" om det hedengangne Ungdomshus på Jagtvej. Hun er ved at færdiggøre dokumentarfilmen "Ordet Fanger", en film om hvordan retorikken i indvandrer-udlændingedebatten har ændret sig. Filmen forventes færdig i starten af august. 

Den ny konsulent siger om sit kommende job: "En konsulent skal, efter min mening, have evnen til at afveje, om der er potentiale i sammensætningen af idé og person. Konsulenten skal evne at lytte, guide og inspirere frem for at mene og diktere. Og konsulenten skal tale et sprog, som er forståeligt, også for dem, der ikke kommer fra Filmskolen."

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling, siger: "Vi glæder os over at kunne byde Helle Hansen velkommen som ny dokumentarfilmkonsulent. Hun har solid erfaring som journalist, tv-tilrettelægger og dokumentarinstruktør, og med hendes store viden om Danmark og udviklingen i det danske samfund vil Helle Hansen blive en stærk profil sammen med de andre konsulenter på Filminstituttet."

Tags: Helle Hansen